| Autor |
Zpráva |
< Ostatní ~ Reparácia interiéru Saxa po vykrádačke. |
| vtsko |
Zaslal: po říjen 13, 2008 12:28 pm |
|
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
|
| Návrat nahoru |
|
| kubopn |
Zaslal: po říjen 13, 2008 12:37 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
To vtsko : Po skušenosti už neparkuju nikde déle jak 10minut kromě 4 míst. A tam je auto docela v bezpečí si myslím . |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Lukes.2002 |
Zaslal: po říjen 13, 2008 1:30 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
|
| Návrat nahoru |
|
| kubopn |
Zaslal: po říjen 13, 2008 2:18 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
To Lukes.2002 : Šílenost ... Tj., to máš pravdu A je to taky protizlodejské opatření ... nejde to vybrat ani v celku jenom tak a ani po dílech . Chtěl jsem pořadnou muziku a tohlecto je fakt docela fajn. Ale ješte to není vono. Musím to teďko celé upravit aby to vypadalo,že to do toho auta patří atď. ... ale všechno je v plánech.
BTW: Vím, už jsem se na to ptal, ale co všechno by znamenala změna z inteligentních francouzkejch 3-šroubú na kolech na normální 4? Jaksik na to nemúžu sehnat žádný litý kola. I když 3-šrouby mají výhodu . Nikdo je nekradne . |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Lukes.2002 |
Zaslal: po říjen 13, 2008 2:22 pm |
|
|
|
kubopn napsal: To Lukes.2002 : Šílenost ... Tj., to máš pravdu  A je to taky protizlodejské opatření ... nejde to vybrat ani v celku jenom tak a ani po dílech  . Chtěl jsem pořadnou muziku a tohlecto je fakt docela fajn. Ale ješte to není vono. Musím to teďko celé upravit aby to vypadalo,že to do toho auta patří atď. ... ale všechno je v plánech.
BTW: Vím, už jsem se na to ptal, ale co všechno by znamenala změna z inteligentních francouzkejch 3-šroubú na kolech na normální 4? Jaksik na to nemúžu sehnat žádný litý kola. I když 3-šrouby mají výhodu  . Nikdo je nekradne  .
je to ak 14 dní co na ebay byly nádherný tří-dírový kola 15" na saxo... |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
| Návrat nahoru |
|
| kubopn |
Zaslal: po říjen 13, 2008 2:28 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
No mám tam 13" ... nebyl by s tím little problém?  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Lukes.2002 |
Zaslal: po říjen 13, 2008 2:32 pm |
|
|
|
kubopn napsal: No mám tam 13" ... nebyl by s tím little problém? 
ipravy by byly potřeba ... ale jen malé....asi desetinásobně menší než na předělání na 4-díru:) |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
| Návrat nahoru |
|
| kubopn |
Zaslal: st říjen 22, 2008 9:18 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Takže po víkende a dvoch dňoch robotky sme pokročili následovne (foto dodám neskôr) :
- rozhodlo sa, že autíčko dostane nový (dúfam že kvalitnejší lak) a zlepila sa reklama z celého auta (tento víkend).
- predné A.E. si vyslúžili ostrekovač, ktorý je zapojený nakoniec spolu s ostrekovačmi predného skla. K môjmu údivu sa nevyskytli žiadne problémy s tlakom. Ďalej dostanú svetlá H.I.D. kit xenónov z teplotou 6000k (dnes).
- do stredového panelu sa začal zabudovávať malý display (zelené podsvietenie), ktorý nahradil pôvodný podsvietený ukazovateľ na označenie čudlíkov ventilácie, a bude zobrazovať pomocou 2 čidiel interiérovú a exteriérovú teplotu. Interiérové čidlo je umiestnené nad stredovou konzolou a nenápadne skované za tou krytkou stropného svetla. Exteriérové čidlo som umiestnil podobne ako je na Passate a to do miest motorovej časti. kde sa nachádza klaksón.
- taktiež som sa zmohol a kúpil som nové zrkadlá "M3 look" (čo sú spomínané v shoutboxe). Síce som mal strach z toho ako bude v nich vidieť, ale mám pocit, že je to ešte lepšie než s origo zrkadlami.
- potiahli sme nanovo kufor kobercom a čiastočne pokročili vo výzbroji audio súpravou.
No a na záver ešte veci, ktorými sa auto dokončí :
- opraviť pokazenú spojku
- vymeniť poťahy sedadiel za nejaké origo (najlepšie čierne)
- výmena podlahového koberca (resp. potiahnutie novou vrstvou)
- úprava a úprava látkovej časti dverí
- záverečné úpravy a detailné dolaďovačky
Takže tak no ... ak si niekto myslite, že je to šialenosť a neoplatí sa, tak vysvetlenie je nasledovné :
Saxo aj keď má motor 1.1i ťahá podľa mna veľmi slušne (oproti Felde a podobným vozidlám rovnakého veku). Možno je trošku staré, ale narozdiel od nových áut veľa vecí je opraviteľných aj svojpomocne (aspoň dočasne). S priateľkou nám vyhovuje veľkosť auta, finančná náročnosť na prevádzku a prachy na novú C2-ku alebo 107-ku nemáme. Investícia do nákupu auta bola 50000. Následovné investície neboli malé ale furt sa nevyrovnali 400000 za nové auto. A navyše Saxínko sa mi veľmi páči a urobil som na ňom už veľa roboty, takže sa ho neplánujem tak skoro vzdať. Za rok, čo ho mám ja spravilo 50000km, čo je polka toho čo predtým spravilo za 10 rokov.
Toľko moje novinky .
-------
A ešte dotaz. Do tohto sa moc nevyznám, ale je případná možnost nejakých úprav v motoru abych tomu ten výkon a chod motoru troška zlepšilo? Filtry nebo takový něco pomúžou? |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| MrChodnyCZ |
Zaslal: st říjen 22, 2008 9:32 am |
|
|
|
Nezapomen prihodit nejake fotky  |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
| Návrat nahoru |
|
| kubopn |
Zaslal: st říjen 22, 2008 7:26 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Xenóny v akcii :

Samotné angel eyes :

Autorádio :

Zrkadlá "M3 look" :

|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| martanc |
Zaslal: st říjen 22, 2008 9:09 pm |
|
|
|
|
no koukám mohlo by to svítit pěkně taky o nich totiž přemejšlim protože teď jezdim často v noci a světla u saxa sou jak bludičky zlatej favorit oproti tomu svítil jako saxo s dálkovejma  |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
| Návrat nahoru |
|
| troskalp |
Zaslal: čt říjen 23, 2008 9:58 pm |
|
|
|
EX-Saxoclubák
|
asi špatně vidiš nebo máš na houby světla  |
_________________ saxik 1.6 8v BÍLÁ KŮŽEE exxx - nezapomenu na nej-prvni auto
Citroen c4 vts 2.0 16v 130kw aktual muj RED DEVIL
Další citroen C5 |
|
| Návrat nahoru |
|
| martanc |
Zaslal: čt říjen 23, 2008 10:17 pm |
|
|
|
|
troskalp napsal: asi špatně vidiš  nebo máš na houby světla  to asi ne starý saxo svítilo uplně stejně možná trochu líp ale to bylo žárovkama je to tim že saxo má oproti favoritu malí světla |
|
| Návrat nahoru |
|
| troskalp |
Zaslal: čt říjen 23, 2008 10:20 pm |
|
|
|
EX-Saxoclubák
|
za tmy když mám jen obrysky tak mi předni krásně září přijde mi jako by to bylo i namodralé to světlo ale to se mi asi zdálo  |
_________________ saxik 1.6 8v BÍLÁ KŮŽEE exxx - nezapomenu na nej-prvni auto
Citroen c4 vts 2.0 16v 130kw aktual muj RED DEVIL
Další citroen C5 |
|
| Návrat nahoru |
|
| martanc |
Zaslal: pá říjen 24, 2008 9:22 am |
|
|
|
|
troskalp napsal: za tmy když mám jen obrysky tak mi předni krásně září  přijde mi jako by to bylo i namodralé to světlo ale to se mi asi zdálo  no tak možná tam máš modrý obrisovky. Vyndej jednu žárovičku a uvidíš ale já sem samozřjmě myslel jak svítí potkávačky |
|
| Návrat nahoru |
|
|
|