| Autor |
Zpráva |
< Servis ~ dusenie motoru |
| Sparco900 |
Zaslal: ne srpen 03, 2008 9:43 pm |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
| alebo niejake cidlo odislo? treba ist na test mozno ukaze chybu |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| ywo |
Zaslal: po srpen 04, 2008 12:46 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
| Mal som nieco podobne... Skus vymenu cidlo teploty motora.. Mne diagnostika ukazala chybu toho cidla, vycistili sme ho, pobehal som par km a vratil sa, opat vyhodilo tu istu chybu.Tak sme to vymenili a odvtedy je pokoj.Mozno to nesuvisi priamo s otackami motora, ale mne to pomohlo... Skus niekde pozicat od niekoho a ak sa to nezopakuje tak to kupis... |
_________________ Saxo 1,4 VTS
http://www.saxoclub.net/phpbb2/garage.php?mode=view_vehicle&CID=146 |
|
| Návrat nahoru |
|
| lakinooo |
Zaslal: po srpen 04, 2008 2:45 pm |
|
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
| V piatok som objednany na diagnostiku. Diagnostika je drahsia ako cidlo.... To zelene cidlo stoji cca 850 Sk od Hella. Rozmyslam, ci ist najprv na diagnostiku, alebo ho len kupit.... |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| ywo |
Zaslal: út srpen 05, 2008 8:23 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
| Návrat nahoru |
|
| BX19GTI |
Zaslal: út srpen 05, 2008 12:46 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Myslím si, že kupovat čidlo teploty motoru je zbytečnost. Bude to někde u vstřiků? Klapka vzduchu a její potenciometr nebo čidlo teploty nasávaného vzduchu do sání. Nebo jestli to dělá jen při volnoběhu tak to může být krokový motorek volnoběhu. Ale pánové já mám 1.1 jednobod a těm vaším strojovnám vůbec nerozumím.  |
_________________ Saxo 1.1 44Kw r.v. 2000, jednobodový vstřikování, co jede a přede. |
|
| Návrat nahoru |
|
| skokan |
Zaslal: út srpen 05, 2008 1:04 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
| mne rto robi tiez ale iba na neutraly tak som si kupil sprej na cistenie skrtiacej klapky a skusim ci to pomoze ked to precistim. |
_________________ Saxo VTS120 1.6 16v, r.v. 2000, 1/4 Mile - 15.227 s, 1/4 MPH - 95.042 km/h
Renault Clio Sport 182

|
|
| Návrat nahoru |
|
| lakinooo |
Zaslal: út srpen 05, 2008 6:46 pm |
|
|
|
|
| Ozaj pani, dam vam jednu radu. Ak vase auto pochadza z rakuska skontrolujte si komplet kazdy milimeter brzdoveho potrubia. Ja som dnes na jednu trubku cumel a je v zaciatocnom stadiu hrzavenia.... Tie trubky stoja par korun.... |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| kloub |
Zaslal: st srpen 06, 2008 7:24 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
BX19GTI napsal: Myslím si, že kupovat čidlo teploty motoru je zbytečnost. Bude to někde u vstřiků? Klapka vzduchu a její potenciometr nebo čidlo teploty nasávaného vzduchu do sání. Nebo jestli to dělá jen při volnoběhu tak to může být krokový motorek volnoběhu. Ale pánové já mám 1.1 jednobod a těm vaším strojovnám vůbec nerozumím.  s tebou souhlasim urcite tohle je pravda, muze tu skrtici klapku mit tak zasranou ze to ani nevi.ja bych ten motor poradne nadrazdil a treba ho to prejde,vytacej ho na plno a uvidis co se bude dit, |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| lakinooo |
Zaslal: pá srpen 08, 2008 10:59 am |
|
|
|
|
| Dnes som bol v Citroene na diagnostike. Diagnostika skoro nic neukazala. Len nejaku poruchu signalu snimace detonacneho horenia. Chybu vymazali a po jazde sa znova neukazala. Precistili snimac detonacie, krokovy motor, snimac natocenia klapky..... Som s tym nieco pobehal a zavada sa uz neukazala, uvidime casom.... |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| MATY585 |
Zaslal: so srpen 09, 2008 11:23 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
lakinooo napsal: Dnes som bol v Citroene na diagnostike. Diagnostika skoro nic neukazala. Len nejaku poruchu signalu snimace detonacneho horenia. Chybu vymazali a po jazde sa znova neukazala. Precistili snimac detonacie, krokovy motor, snimac natocenia klapky..... Som s tym nieco pobehal a zavada sa uz neukazala, uvidime casom....
ahooj...ja maam akurat podobny problem.saxo mam iba nejaky ten mesiac a uz toto..filtre+olej+rozvod a swiecky Denzo vymenene..a teraz pri wolnobehu mi otacky zacnu padat,potom sa zas zdvihnu,motor ako keby chcel na volnobeh skapat..a za jazdy mi niekedy trhaa...a tiez chcem ist stym na PC takze taaak...tiez som rozmyslal nad skrtiacou klapkou..... |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| skokan |
Zaslal: so srpen 09, 2008 12:31 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
| inak mne to zacalo robit po tom ako som vymenil sanie a sviecky za iridiove ... hmm |
_________________ Saxo VTS120 1.6 16v, r.v. 2000, 1/4 Mile - 15.227 s, 1/4 MPH - 95.042 km/h
Renault Clio Sport 182

|
|
| Návrat nahoru |
|
| Dar3cek |
Zaslal: so srpen 09, 2008 2:22 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Já sem si všim že me otačky kolísaj pouze když nekde stojim delsi dobu v kolone a trosku vic se mi zvedne teplota.Normalka ji mam asi 1-2mm pod polovinou a v kolonach kdyz se dostane na polovinu tak mi zacnou ty otacky kolisat.....něják moc to zatím neřešim...ale taky nevím čím to je  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| lakinooo |
Zaslal: so srpen 09, 2008 6:17 pm |
|
|
|
|
| Vcera vecer mi to zase spravilo. SOm dnes kupil sprej na kontakty, vazelinu na kontakty, cistic klapky. Komplet som vycistil klapku, krokovy motorcek, do potenciometru som nastriekal riadnu davku cistica.... porozpajal som vsetky mozne konektory vycistil vystriekal, taktiez kontakty z riadiacky, z tej skrinky pod nou. SOm sa bol povozit a uplna pohoda. Otacky uz ani na volnobeh nekolisaju. Uvidime co to spravi casom.... |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| skokan |
Zaslal: po srpen 11, 2008 7:37 am |
|
|
EX-Saxoclubák
|
lakinooo napsal: Vcera vecer mi to zase spravilo. SOm dnes kupil sprej na kontakty, vazelinu na kontakty, cistic klapky. Komplet som vycistil klapku, krokovy motorcek, do potenciometru som nastriekal riadnu davku cistica.... porozpajal som vsetky mozne konektory vycistil vystriekal, taktiez kontakty z riadiacky, z tej skrinky pod nou. SOm sa bol povozit a uplna pohoda. Otacky uz ani na volnobeh nekolisaju. Uvidime co to spravi casom.... lakino, ten sprej mam aj ja a chystam sa to cistit, ale ked si to uz robil, tak mozes poradit. Ako ocistit ten krokovy motorcek, treba daco vymontovavat, alebo v com vlastne spociva jeho cistenie?? dik |
Renault Clio Sport 182

|
|
| Návrat nahoru |
|
| lakinooo |
Zaslal: po srpen 11, 2008 8:19 am |
|
|
|
|
| Krokovy motorcek.... Je to vlastne taky klobucik v tvare ihlana, ktory sa vysuva a zavuva do vybrania v sani a tam urcuje predpokladam pomer benzinu a vzduchu. Ja som vycistil ten otvor do ktoreho je zasunuty, bolo tam kopec bordelu ( na to je dobry sprej na cisteni klapky, pusti to vsetky usadeniny). Na motorceku treba len ocistit ten klobucik a streknut do neho WD40. Tym ze sa motorce otaca, tak vysuva ten klobucik, cize by to malo lahko chodit. Len neurob taku hlupost ako ja, ze som ten motorcek napojil len na kable a chcel som vidiet ci funguje. par krat som otocil klucikom a vyletel mi cely klobucik..... Krasne hladanie v trave. Ked ho tam namontujes musis par krat naprazdno zapat a vypat zapalovanie, aby si motorcek nasiel spravnu polohu.... Nie je to nic zlozite, potrebujes len Torx myslim ze 20 a malu golu. S nicim inym sa tam nedostanes..... |
|
|
| Návrat nahoru |
|
|
|