punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Sani Raceland\Simota skladem!!!

Autor Zpráva

<  Tuning  ~  Sani Raceland\Simota skladem!!!

franus
Zaslal: pá říjen 26, 2007 5:19 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 25. 04. 2007 Příspěvky: 451 Bydliště: Kroměříž, Zlín
Je to Powerlfex, spodni uklozeni motoru Smile Oproti seriovemu motoru je podstatne tvrdsi, seriove je v podstate guma, toto je temer plast-silon. POkud mas seriove silentbloky (gumove) a navic pokud jsou jeste vymackane, tak po prudkem pridani plynu se motor nejdrive pootoci (cukne) ve svem ulozeni a az potom jde kroutici moment do prevodovky a na kola. S tvrdym ulozenim je tento efekt eliminovan, protoze motor je v karoserii "natvrdo", takze kdyz na to dupnes, otacivy pohyb jde okamzite do prevodovky a nema snahu se "ztracet" v ulozeni. Jinak POwerflex dela i tvrde ulozeni na podvozek. Otazkou je jestli neni vyhodnejsi, si nechat udelat nektere silentbloky ze silonu, nebo z nejake tvrdsi gumy, nez kupovat Poweflexy.

Zaslal: pá říjen 26, 2007 8:09 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 06. 02. 2007 Příspěvky: 756 Bydliště: Slovensko, Kosice-okolie
franus napsal:
Je to Powerlfex, spodni uklozeni motoru Smile Oproti seriovemu motoru je podstatne tvrdsi, seriove je v podstate guma, toto je temer plast-silon. POkud mas seriove silentbloky (gumove) a navic pokud jsou jeste vymackane, tak po prudkem pridani plynu se motor nejdrive pootoci (cukne) ve svem ulozeni a az potom jde kroutici moment do prevodovky a na kola. S tvrdym ulozenim je tento efekt eliminovan, protoze motor je v karoserii "natvrdo", takze kdyz na to dupnes, otacivy pohyb jde okamzite do prevodovky a nema snahu se "ztracet" v ulozeni. Jinak POwerflex dela i tvrde ulozeni na podvozek. Otazkou je jestli neni vyhodnejsi, si nechat udelat nektere silentbloky ze silonu, nebo z nejake tvrdsi gumy, nez kupovat Poweflexy.

Crack, tu mas presnu odpoved Smile

Ja som mal seriove strasne ponicene a uz som chcel kupovat nove seriove, ked som narazil na akciu na tieto powerflexy. 500Czk+posta je myslim dovod ku kupe.
Ano da sa to aj vyrobit, silon, pripadne hardcore je hlinik.
Na fave som mal tiez robene zo silonu, ale to bolo uz podla mna velmi tvrde.

citace:
POwerflex dela i tvrde ulozeni na podvozek

Na stabilizator uz na ceste Smile

Zaslal: pá říjen 26, 2007 8:34 am Odpovědět s citátem
Takovej dotaz, zvetsil se ti nejak prenos vibraci z motoru na karoserii, nebo utrpel komfort s tim Powerflexem?

Zaslal: pá říjen 26, 2007 9:17 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 06. 02. 2007 Příspěvky: 756 Bydliště: Slovensko, Kosice-okolie
franus napsal:
Takovej dotaz, zvetsil se ti nejak prenos vibraci z motoru na karoserii, nebo utrpel komfort s tim Powerflexem?

na volnobehu to citit, ale nie je to kriticke, paci sa mi to Smile

Zaslal: pá říjen 26, 2007 11:55 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 01. 2006 Příspěvky: 847 Bydliště: Miletín
Takže negativní učinky sou to klepání karoserie jo?Já že když se na ten můj silentblok kouknu tak je povrchu popraskanej.Mám doma novej z 1,4ky VTS tak nevím jestli je to stejný,ale vypadá to že jo.Silonu domá mám,bych to moh zkusit vytvořit jen tak ze zvědavosti Smile

Zaslal: pá říjen 26, 2007 12:46 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 23. 02. 2005 Příspěvky: 1262 Bydliště: Bratislava
franus napsal:

pokial je vsetko ok, vybracie su len na volnobehu ale nijak velke, je o take zaujimave, ako pise Beniro. Mam vsetky co sa daju na saxo kupit a bol to posun vpred, auto lepsie zatacalo a celkovo lepsie fungovalo, doporucujem

Zaslal: pá říjen 26, 2007 1:04 pm Odpovědět s citátem
Zajimave, zacnu uvazovat o tom ulozeni na podvozek a mozna i na motor, kdyz na jare pujde ven Very Happy A nejaka negativa? Slysel jsem jeden pripad, kdy si jeden clovek ulozil motor a prevodovku do tvrdych silentbloku a prevodovka se mu zacala sypat ( jezdi s tim KWcup v sk.E).

Zaslal: pá říjen 26, 2007 1:24 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 23. 02. 2005 Příspěvky: 1262 Bydliště: Bratislava
franus napsal:
Zajimave, zacnu uvazovat o tom ulozeni na podvozek a mozna i na motor, kdyz na jare pujde ven Very Happy A nejaka negativa? Slysel jsem jeden pripad, kdy si jeden clovek ulozil motor a prevodovku do tvrdych silentbloku a prevodovka se mu zacala sypat ( jezdi s tim KWcup v sk.E).

jazdia tam dve saxa, Dohnas a Ivan , ani jeden nemal tento problem.

Zaslal: ne říjen 28, 2007 9:20 pm Odpovědět s citátem
Stalo se to na Peugeotu 205 Mi16. A nevim jestli jezdi pravidelne nebo ne...

Zaslal: st leden 16, 2008 6:09 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 25. 02. 2005 Příspěvky: 1685 Bydliště: PŘEROV
spodní silentblok motoru řesím ted.muj original je už kaput.nekde jsem videl ze saxo cup jezdily z hlinik silentblokem.....[/img]

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 3 z 3
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

Přejdi na: