punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Jak zvednout výkon 1.6 16v ?

Autor Zpráva

<  Tuning  ~  Jak zvednout výkon 1.6 16v ?

Skrbla
Zaslal: út leden 31, 2012 8:46 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 27. 02. 2008 Příspěvky: 1180 Bydliště: Jičín
A tohle znáte???? Nevim jestli se to někdy prodávalo, nebo kolik kůsů se vyrobilo.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Allante
Zaslal: út leden 31, 2012 12:56 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 27. 11. 2010 Příspěvky: 792 Bydliště: Brno
Tohle vypadá ovšem hodně zajímavě!

Youtube: http://www.youtube.com/user/Allantecze
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Brabi
Zaslal: út leden 31, 2012 1:07 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 10. 09. 2008 Příspěvky: 365 Bydliště: Třebíč
Urcite zajimavej napad,ale v domacich podminkach skoro nemozne a cena za prirust 1kone bude asi dost velka..jeste bye zajimalo jak ma vyreseny ovladani volnobehu..
Adam6688
Zaslal: út leden 31, 2012 2:29 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 14. 07. 2010 Příspěvky: 174 Bydliště: Uherské Hradiště
no myslím že by ten polotvar dokazalo vyrobit každé CNC. jen to mít ve 3D a pak samozřejmě doskládat, ale je to podle mě zbytečné když přísun vzduchu je stále jen jen tou dírou po klapce, ten vrch by to chtělo vyřešit jinak..
hlavní výhoda 4 klapky s nátrubkama je právě množství vzduchu a přesné dávkování, ale to tak na nějaký opravdu závodní motor. na seriové vačky a nějaké kolem 260 spíš na škodu.

Zaslal: út leden 31, 2012 3:32 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 18. 09. 2010 Příspěvky: 243 Bydliště: Vsetín
Volnoběh se ovládá jednotkou.

Brabi
Zaslal: st únor 01, 2012 6:07 am Odpovědět s citátem
Cnc by to zvladlo,ale nekdo to musi odmerit,naprogramovat mit vhodny nastroje...je to jen otazka penez.Krokovej motorek nikde nevidim..
Adam6688
Zaslal: st únor 01, 2012 12:26 pm Odpovědět s citátem
ten nepotřebuješ, pokud je to na závody udělá se ruční plyn na studený motor a přidáš si kolik chceš, na teplý motor máš doraz klapky stavěcím šroubem který tam vidím.

Zaslal: st únor 01, 2012 3:32 pm Odpovědět s citátem
Žádný ruční plyn není třeba,vše je otázka nastavení ECU.

Brabi
Zaslal: st únor 01, 2012 3:43 pm Odpovědět s citátem
Hned jsem o něco chytřejší Smile Zajímalo by mě,jak moc by se zhoršil nebo zlepšil průběh motoru při použití čtyřklapky na sériové řj..??
Adam6688
Zaslal: st únor 01, 2012 4:02 pm Odpovědět s citátem
TomVTS napsal:

to se mi nějak nezdá, za studena je potřeba nejen více benzinu ale take vzduhu, jak si jednotka přidá vzduchu když nemůže klapky ovládat?

Zaslal: st únor 01, 2012 5:00 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 07. 12. 2005 Příspěvky: 933 Bydliště: Nýrsko / Plzeňský Kraj /
kdyz uz chcete zkouset 4klapku tak z GSX-R 1000 K1-K3 vyjde na cca 4k z ebay + dodelat trumpety a parohy...myslim si ze s filtrem by se to mohlo pohybovat tak kolem 12-15k...ale pak jeste jednotku a nejlip vacky

FB
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
TomVTS
Zaslal: st únor 01, 2012 5:15 pm Odpovědět s citátem
Adam6688 napsal:
TomVTS napsal:

to se mi nějak nezdá, za studena je potřeba nejen více benzinu ale take vzduhu, jak si jednotka přidá vzduchu když nemůže klapky ovládat?

A jak by jsi chtěl udělat ruční plyn to zase není jasné mě,když máš jeden bovden napojený na plynový pedál,přes mechanizmus ovládání klapek?Ruční plyn lze tak maximálně na karburátorech a tomu se říká sytič Very Happy

Jinak s tím že se ti to nezdá když jednotka nehýbe s klapkama,co třeba takový předstih na korekční mapě?Já jezdím na klapkách už nějáký ten pátek,žadný Idle control nemám a volnoběh na autě drží.

TomVTS
Zaslal: st únor 01, 2012 5:16 pm Odpovědět s citátem
Brabi napsal:
Hned jsem o něco chytřejší Smile Zajímalo by mě,jak moc by se zhoršil nebo zlepšil průběh motoru při použití čtyřklapky na sériové řj..??

Nijak,jelikož by jsi ani nenastartoval Very Happy

Adam6688
Zaslal: st únor 01, 2012 5:42 pm Odpovědět s citátem
TomVTS napsal:
Adam6688 napsal:
TomVTS napsal:

A jak by jsi chtěl udělat ruční plyn to zase není jasné mě,když máš jeden bovden napojený na plynový pedál,přes mechanizmus ovládání klapek?Ruční plyn lze tak maximálně na karburátorech a tomu se říká sytič Very Happy

Jinak s tím že se ti to nezdá když jednotka nehýbe s klapkama,co třeba takový předstih na korekční mapě?Já jezdím na klapkách už nějáký ten pátek,žadný Idle control nemám a volnoběh na autě drží.

udelat to lze jednoduse, jen by tam bylo o bovden vic Wink a sytič na karburátoru neni ruční plyn, sytič je obohacovač který klapku naprosto obchází a má vlastní davkování vzduchu i benzinu, kdežto ruční plyn by ti pouze přiotevřel klapky.

předstih to je něco jiného, to jsem hned chytřejší

Zaslal: st únor 01, 2012 8:52 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 18. 12. 2011 Příspěvky: 245 Bydliště: Lanškroun
Smile no stim ručním plynem je to tak jak píše adam .. a jelikož jsem opravař zemědělské techniky tak všechny traktory co existují mají ruční plyn taky .. když vezmu v potaz staré zetory tak tam je to řešene tak že tahlo nožního plynu ktere jde na čerpadlo ( u benzínu teda na klapku) je v jednom místě jakoby přerušeno takovým primitivním mechanizmem kde je vlastně přidaní druhé tahlo ručního plynu a dále od toho místa pokračuje už jen jedno táhlo na čerpadlo/klapku ... a ten mechanizmus funguje tak že když zatahneš za ručni plyn tak tím vlasně posuneš(stlačíš) i pedal nožního plynu tak že v závěrukdyž dáš ručak na max tak by ti měl jit nožní taky na dno (max) .. to už záleží na tom jakou si zvolíš délku táhla , nakonec si to můžeš udělat tak že je tamávit s matičkou a šteluješ si to k obrazu svému .....samozřejmě je milion jiných zpusobů jak to udělat .. tohle je jeden z nich a asi nejjednodušší ... pak jsou i elektronický u moderních traktoru ale to už je dost složitý o když se to posere tak je to nakladný na opravu kdyžtak u tahla se ti nic neposere maximalně se ti vychoděj kloubky v kterých to chodí Smile

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 7 z 8
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

Přejdi na: