| Autor |
Zpráva |
|
| dave123 |
Zaslal: st listopad 02, 2011 1:02 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Zdravim, jen tak me napadlo, jestli by se mezi vama nenasel nekdo kdo by umel TCL script pro cisco router. Koukal jsem ze par z vas tu dela v IT profesi a ja mam tento script jako bakalarku:( ted ctu knihu od cisca, ale zatim z toho moc netusim a potreboval bych nejakou radu, kdyby se nekdo nasel byl bych rad  |
_________________ ex: Fiat tipo 1.4
ex: Škoda felicie 1.3
nyni : Saxo 1.6 16v____černé r.v. 2002 |
|
| Návrat nahoru |
|
| Allante |
Zaslal: st listopad 02, 2011 9:50 pm |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
No mám za sebou celé CCNA a 5 certifikátů, můžu ti jen říct... ano uměl jsem to Teď už si pamatuju uplny prd ale kdybych se na to zpetne mrknul asi bych si vzpomel jak se to delalo, nebylo to moc težký  |
_________________ První: 1995 Dodge Neon 2.0 SOHC | 97kW | 1101kg | Černá | Prodáno
Druhé: 2000 Citroën Saxo VTS 16V | 90kW | 918kg | Černá | První sen se nikdy neprodá!
Youtube: http://www.youtube.com/user/Allantecze |
|
| Návrat nahoru |
|
| dave123 |
Zaslal: čt listopad 03, 2011 12:55 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
fakt to by bylo super me by stacilo jen tak popichnout abych se v tom neplacal mam na to jen par mesicu a naucit se to sam z literatury je na dlouho a tolik casu prave nemam chtel bych vedet co to vse umi, co a jak slozite se da automatizovat abych udelal z toho routru trochu chytrejsi masinku:) ted ctu nejakou knihu od cisco primo na tcl, zacatky jsou v pohode, ale postupne se to dostava k dost slozitym vecem a to v mojich silach za takovou chvilku nebude:( premyslel jsem udelat nejaky scripty jako na protokoly ospf, rip atd. pak nejaky to uvodni nastavovani, ale pak me prave uz moc toho nenapada co delat ne tak slozite a aby to melo nejakej prinos |
|
| Návrat nahoru |
|
| Allante |
Zaslal: so listopad 05, 2011 12:31 pm |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Do kdy na to máš čas?
Zkusil bych ti normálně do txt napsat celej seznam věcí postupně jak se to nastavuje od začátku až do konce s tím, že by to teda nefungovalo na žádnou blíže specifikovanou síť, ale jen tak obecně... bylo by tam něco jak říkáš počáteční nastavení, nastavení IP adres, rip/ospf, mužem třeba access listy (ty mě nikdy moc nešly) a plno dalších věcí co si ani nepamatuju, ještě jsem uměl údržbu operačního softwaru "IOS" (update, mazani, instalace)  |
_________________ První: 1995 Dodge Neon 2.0 SOHC | 97kW | 1101kg | Černá | Prodáno
Druhé: 2000 Citroën Saxo VTS 16V | 90kW | 918kg | Černá | První sen se nikdy neprodá!
|
| Návrat nahoru |
|
| dave123 |
Zaslal: út listopad 08, 2011 2:12 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
bakalarka by mela bejt odevzdana asi nekdy v dubnu tak do ty doby, ted v povine listopadu si to zadam officialne a pak zacnu, ale nevim co si zadat presne jako tema toho... potreboval bych vedet co to asi tak vsechno umi a jak jsou ruzny veci slozity a pak se musim rozmyslet do ceho pujdu, podle me by bylo dobry udelat nejakou knihovnu scriptu. ty access listy nevim ani co je a udrzba ios taky nevim co to vse splnuje to jsem nikdy nedelal  |
|
| Návrat nahoru |
|
| dave123 |
Zaslal: út listopad 08, 2011 2:16 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
| ja jsem premyslel ze by ty scripty sli aplikovat na nejakou mensi sit, treba placnu max 5-10 routreru mozna ani to ne, jde jen o to aby to fungovalo az si to ve skole zapojim a vyzkousim, ale urcite to specifikovany na nejaky pocet routru musi bejt, aby slo videt ze je to funkcni, jak rikam asi by stacilo jen par routru, do vetsi site by se to pak uz mohlo kdykoli predelat |
|
| Návrat nahoru |
|
| Allante |
Zaslal: út listopad 08, 2011 4:02 pm |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Tak nejjednoduší síť kde se to dá nějak pořešit by měla mít tři routery a dejme tomu jeden server, jednu tiskárnu, tři switche a na dvou z nich by bylo rozdelenych 6 PC, na tretim by byla tiskarna a server. Je to ale hodne premrsteny zpusob, prakticky by ti na takovou sit stacil bohate jeden router, ale pokud chces demonstrovat praci mezi nimi das tam tri  |
|
| Návrat nahoru |
|
| dave123 |
Zaslal: út listopad 08, 2011 7:13 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
| no jasny neco takovyho bych chtel, ale nevim jestli budu mit moznost to zkouset na takovy siti kde je server tiskarna atd... budu mit k dispozici switche a routery a pc. takze by to slo napr. ty tri routry 4 switche a treba 6-8 pc, jeste to musim projednat s profesorem na jakou sit bych to mel delat, aby po me nechtel to udelat nejak vseobecne aby se to pak dalo implementovat na vetsi mnozstvi ruznych siti to nevim a nevim jestli to vubec nejak tak jde |
|
| Návrat nahoru |
|
| Allante |
Zaslal: út listopad 08, 2011 11:08 pm |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
| Mám program jmenuje se Packet Tracer, je to simulátor na tvoření sítí... vytvořil bych ti to v tom ty si ten program stáhni ať si pak můžeš ten soubor otevřít a podívat se jak to udělat, mohl bych ti pak sepsat jak to v pořadí kódovat a co kam napsat zvlášť do txt. |
|
| Návrat nahoru |
|
| dave123 |
Zaslal: st listopad 09, 2011 8:54 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
| packet tracer mam, delam v tom uz dlouho, ale vsechno neznam:( a zkousel jsem tam tcl a ten program to myslim neumi, ptz ten prikaz to vubec neznalo. |
|
| Návrat nahoru |
|
| Allante |
Zaslal: st listopad 09, 2011 10:59 am |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Wow tak teď už chápu o co jde, jsem se hrubě spletl. Oni po tobě chtějí úplně něco jiného než jsem myslel, tak se omlouvám, ale já dělal klasické CCNA 1-4 tam o TCL nebyla ani zmínka, dělal jsem s IOS CLI, základní způsob nastavování routerů... To je to co jsem schopný do jisté míry ovládat, jinak je to pro mě španělská vesnice . TCL je vyšší stupeň, potřebuješ umět částečně IOS CLI (command line interface), protože s TCL se v tom interface pracuje jak už asi víš.
Já jsem jenom 4 roky dělal CCNA 1-4 tzn. IOS CLI, byl bych schopný sestavit a spravovat malé sítě ve firmách atd. ale TCLko byla už jiná liga (kurz Cisco CCNP a vyšší), TCLko má za úkol dělat to co CLI a víc, jenom na mnohem rozsáhlejší síti za pomocí kraťoučkých příkazů a navíc je to script, takže ti dovolí vytvářet nové věci, taky už asi víš . Tak nevím s čím ti jinak pomoct ale TCL to asi nebude, se ještě jednou omlouvám.
Mimochodem co to do háje zelenýho děláš za školu, že po tobě chtějí aby jsi za jeden rok udělal co se normálně dělá stokrát dýl? Co to má za smysl? Když tomu stejně ani nestihneš porozumět... Nebo máte na škole Cisco a ty jsi nedával pozor?  |
|
| Návrat nahoru |
|
| dave123 |
Zaslal: st listopad 09, 2011 10:27 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
jo aha no jsem v ČB na aplikovany informatice a letos delam bakalare takze jsem ve tretaku ale mam tenhle rok cisco ccna1 ale uz jsem mel site 1,2, takze routery tak nejak nastavovat umim, ale jako bakalarskou praci mi navrhl tcl script pro routery, jenze to se na ty skole neucilo, tak si to musim dostudovat sam, a pak napsat nejaky scripty a udelat na to pak teoretickou cast. A jeste horsi je, ze me nikdo nemuze poradne poradit, protoze na ty skole to tcl nikdo poradne neumi ani ucitele proto jsem to zkousel tady jestli to nekdo neumi, aby mi poradil a treba i pomohl, zatim ctu knizku o tom tcl ale je v ajine, a to je pro me trosku slozitejsi kdyz to musim cely prekladat. No snad mi to nejak dopadne a neco sesmolim ale jinak dikes za ochotu pomoct  |
|
| Návrat nahoru |
|
| dave123 |
Zaslal: st listopad 09, 2011 10:29 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
| a ty si na jaky skole? |
|
| Návrat nahoru |
|
| Allante |
Zaslal: st listopad 09, 2011 10:35 pm |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
| No rozhodl jsem se dělat design a grafiku, takže VUT Brno / FSI / Průmyslový design / Grafický design. |
|
| Návrat nahoru |
|
| dave123 |
Zaslal: čt listopad 10, 2011 1:45 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
ja premyslim ze bych sel taky do brna na nastavbu magisterskeho studia ale chci jit dalkove a studovat site coz myslem ze dalkove v brne neni  |
|
| Návrat nahoru |
|
|
|