| Autor |
Zpráva |
< Ostatní ~ Pro začátek 1.4 VTS nebo 1.6 16V ? |
| lazik |
Zaslal: st leden 19, 2011 3:41 pm |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Nerozšiřujte tady pořád tu vaši fámu, že 16v jsou kazovky. Já ho mám 2 roky a zatím mě vždycky dovezlo. A to s ním předchozí majitelé nejednali zrovna v rukavičkách.
Pokud vím, tak na těch autech daleko dříve než motor odcházejí všechny ostatní věci (zadní náprava, silentbloky, ložiska poloosy a u některých případů i karoserie ). Tyhle věci ale úplně stejně odejdou i na jakémkoliv jiném modelu pokud se mu bude tak nakládat jako je to zvykem u 16v.
Takže jde jenom o to sehnat něco co je buď udržované a opravované, nebo se s tím zacházelo tak, že opravy nebyly potřeba  |
_________________ VTS 1.6i 16v rv 98
http://lazarracing.webnode.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
| EiFFeL |
Zaslal: st leden 19, 2011 3:47 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
pomluvy na 16V jsou jen zavist tech co ho nemaji, ze Eli
jinac souhlasim s lazikem - jediny co se mi za 2 roky posralo a tyka se to motoru tak je tesneni pod hlavou.... repas zadni napravy, silentbloky, tlumice atd pocitam jako spotrebni material... mozna na slabsi motorizaci stejny veci vydrzi o neco vic ale to je dany tim ze nemusi prenaset takovej vykon/kroutak... |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
| Návrat nahoru |
|
| dave123 |
Zaslal: st leden 19, 2011 4:50 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Vidim to taky tak:) ale nemuzu zatim nic rikat o poruchach, ptz jsem majitel kratkou dobu ale jinak zatim spokojenost krom elektomagnetickyho ventilu coz je stejne k hovnu  |
_________________ ex: Fiat tipo 1.4
ex: Škoda felicie 1.3
nyni : Saxo 1.6 16v____černé r.v. 2002 |
|
| Návrat nahoru |
|
| dave123 |
Zaslal: st leden 19, 2011 5:05 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Kazdej musi vedet co chce ja osobne jsem sel jen po 16v, chtel jsem krasny auto + vykon morotu  |
|
| Návrat nahoru |
|
| hikiny |
Zaslal: st leden 19, 2011 5:18 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
o fámy nejde, jde o zkušenosti... tvrdit to budu vždycky, protože ty zkušenosti mám takový a každý je má jiný... ale chápu, že bráníte své mazliky a tc - já 16V nechci, na to nemám peníze - protože bych z něho udělala nejvíc závodní káru, jinak je ho škoda na nějaké popojíždění  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| martanc |
Zaslal: st leden 19, 2011 6:08 pm |
|
|
|
|
| jak píše Elis na bězný ježdení je 8V co se týče ceny provozu asi nejlepší nehledě na to že 16V je na to škoda jezdit stim deně někde po městě. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
| Návrat nahoru |
|
| Fill |
Zaslal: st leden 19, 2011 6:45 pm |
|
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Zase mi tatík rozmlouvá že jak tehle ( http://www.sportovnivozy.cz/13151-citroen-saxo-vts-pribram ) 8v je teprve v druhý ruce tak je divný že ten chlápek nemá servisku...mam neuvěřitelnej strach abych nedal plno peněz do nějakýho střepu.. a jinak s těma investicema..psal že je bouchlej bok a nárazník a když mi to prodá s tim že to nebude předem opravovat tak mi dá dolu 10 000. jsem fakt zmatenej  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| lazik |
Zaslal: st leden 19, 2011 6:59 pm |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Kdybysis misto tech 16" OZ radeji nasetrila na dalsich 8V, holka nestastna
Vsimli jste si, ze otazka znela 1.4 VTS nebo 16v? Protoze 1.6 8V je kompromis, kde te za tech par koni navic ceka drazsi pojisteni a to, ze se na slalomu, sprintu nebo kdekoliv kde se budes chtit vyblbnout dostanes do kategorie, kde bude ti bude tech dalsich 8V chybet a bude te to mrzet
PS: to je muj nazor a tak jsem vybiral ja, tak mne za to 8Vckari nekamenujte  |
|
| Návrat nahoru |
|
| lazik |
Zaslal: st leden 19, 2011 7:03 pm |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Fill napsal: ...je teprve v druhý ruce tak je divný že ten chlápek nemá servisku...
Tipl bych, ze to bude druhy majitel v CR, ale predtim to datah odnekud zvenku |
|
| Návrat nahoru |
|
| Fill |
Zaslal: st leden 19, 2011 7:16 pm |
|
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
lazik napsal: Fill napsal: ...je teprve v druhý ruce tak je divný že ten chlápek nemá servisku...
Tipl bych, ze to bude druhy majitel v CR, ale predtim to datah odnekud zvenku
jj prej je to 2. majitel tady v čr. Je to vcelku loterie jít do takovýhle koupě, tak jsem z toho takovej jalovej..nebo vyčkávat do jara a čekat na nějakou "tutovku" , ale tak to se taky nemusí vůbec naskytnout.  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| MrChodnyCZ |
Zaslal: st leden 19, 2011 7:46 pm |
|
|
|
Servisni knizka je k hovnu. Stejne by nebyla vyplnena a pocitej s tim, ze jdes kupovat skoro deset let stare auto, takze nevim kdo by kvuli razitkam jezdil u tak stareho vraku do autorizaku? Asi nikdo nebo blazen
Navic pocitej i s tim, ze vsecky 16Vcka byly nejak zborene... |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
| Návrat nahoru |
|
| dave123 |
Zaslal: st leden 19, 2011 7:59 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Presne tak:) ale muze i nemusi nekdy to poznas a nekdy ne, koupe staryho auta je vzdy nejakej risk, teda jeslti to nekupujes od znamyho u kteryho mas jistotu ...
a jinak ja mam 16v na bezny jezdeni, a nakladat se tomu da kdykoli a kdekoli takze to nevidim na to ze by ho byla skoda  |
|
| Návrat nahoru |
|
| EiFFeL |
Zaslal: st leden 19, 2011 8:27 pm |
|
|
|
jak ziskat ve francii belgii apod servisku - zastav u autorizovanyho servisu, par euro uplaty a mas razitka jak chces  |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
| Návrat nahoru |
|
| hikiny |
Zaslal: st leden 19, 2011 11:55 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
lazik napsal: Kdybysis misto tech 16" OZ radeji nasetrila na dalsich 8V, holka nestastna
Vsimli jste si, ze otazka znela 1.4 VTS nebo 16v? Protoze 1.6 8V je kompromis, kde te za tech par koni navic ceka drazsi pojisteni a to, ze se na slalomu, sprintu nebo kdekoliv kde se budes chtit vyblbnout dostanes do kategorie, kde bude ti bude tech dalsich 8V chybet a bude te to mrzet
PS: to je muj nazor a tak jsem vybiral ja, tak mne za to 8Vckari nekamenujte 
nešťastná? áááále silné slova, já jsem s ní naprosto spokojená a kolesa?bych rozhodně neměnila a místo nějakých pche 8V navíc, mě láká turbíčko... takže asi tak... nechápu ten koment, ale tak dobrý, radši se budeme držet topicu |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Adam6688 |
Zaslal: čt leden 20, 2011 12:08 am |
|
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Fill napsal: Zase mi tatík rozmlouvá že jak tehle ( http://www.sportovnivozy.cz/13151-citroen-saxo-vts-pribram ) 8v je teprve v druhý ruce tak je divný že ten chlápek nemá servisku...mam neuvěřitelnej strach abych nedal plno peněz do nějakýho střepu.. a jinak s těma investicema..psal že je bouchlej bok a nárazník a když mi to prodá s tim že to nebude předem opravovat tak mi dá dolu 10 000.  jsem fakt zmatenej  ten byl na prodej na jaro za nějakých 80 tisíc nebo tak nějak a byl v krásném stavu, bohužel současný majitel ho nehorázně dodělal, aspoň podle foto...  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
|
|