| Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Jaky predni repro? MONTÁŽ |
| Adler |
Zaslal: čt červenec 13, 2006 11:30 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
Jurry... jednoznacne ber helixy ... hraji lip jak SL ..
Dave_m: ... pokud budes hnat repra nejlee kompa pres radio je vcelku jedno co koupis... nejlepsi zvuk a max znich dostanes jen prez zes.....
pojistka se voli podle vykonu zesilovace...
monoblok by mel byt silnejsi ...stabilnejsi
otazak penez .. i basak o 100-200 rms ti udela bordel v aute kdyz ho spravne nastavis ... |
_________________ Skodylak fmetle, ftédéýčku a na hlínách
ex 1,5VTd //Galerie// |
|
| Návrat nahoru |
|
| ctitic |
Zaslal: so srpen 05, 2006 1:43 pm |
|
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
pokud ma autoradio udavany vykon 50 Watt max,znamena to ze ma cca 18-20 Watt RMS (pri 13,6 V) vice ne,jak uz tu nekdo rikal radio je napajene 12 Volty a pri nastartovaném motoru cca 13,6 V a pokud nemá měnič napětí (PWM) tak není možné aby dosáhl většího výkonu. Nejaké modely od Alpine nabízejí výkon 4x60 Watt ty právě tuším tento měnič obsahují,ale urci te tak dokonyly jako u zesilovačů.
Pojisku volíš podle spousty faktorů,délka a průřez napájecího kabelu,a výkon zesilovače,podívej se na www.ahc.cz do fora,a najdi si tabulku pro výpočet,nebo hoď dotaz,poradej ti.
Jaky subwoofer a zesilovač je jen na tobě a záleží na tom kolik máš peněz a co od toho čekáš,je zbytečný mít zesik o výkonu řekněme 600 RMS a woofer s vykonem 800 RMS pokud máš repro o vykonu 50 RMS a pojedou pres radio,vykon na zesiku nevyužiješ.(vždy je lepší pokud má woofer větší výkon než zes)
Rozdil mezi monoblokem a dvoukanálem je ten že monoblok je vícemeně určen na subwoofer,a vetšinou ma vekly vykon.
Naproti tomu 2-kanal lze využit na přední či zadní repro ve stereo modu,a pokud to zesik umi tak take do mustku přes sub filtr.
Jěště k volbě předních repro: Saxo má 13 cm. Ja bych rozhodne volil komponentní repro. Výška je dělená a je dobré ji umístit v úrovni ucha.
Volba komp. repro zavisi take na penězích a na rom co máš rád,pokud preferuješ ostré výšky tak uvádím příkladem třeba Hertz
http://www.ryves.cz/reproduktory/130-mm/komponentni/hertz-dsk-130.php
Doporučuju kouknout na www.ryves.cz a případne to probrat s Klukama spoustu repro znaji a muzou ti doporucit.
do 5000 Kč nejsou špatny:
http://www.ryves.cz/reproduktory/130-mm/komponentni/oxygen-audio-sphere-5.php
http://www.ryves.cz/reproduktory/130-mm/komponentni/audio-system-mx-130-plus.php
http://www.ryves.cz/reproduktory/130-mm/komponentni/dls-b5.php
http://www.ryves.cz/reproduktory/130-mm/komponentni/focal-access-130-a1.php |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Ritchma |
Zaslal: út září 19, 2006 8:56 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
| Nechce se mi to celý číst já tomu hovno rozumim, umírá mi prostě repro ve předních dveřích. Nechci do toho cpát velký peníze ale chci aby to obstojně hrálo aby to přehlušilo zvuk saxa kterej je hlasitej. Takže jaký rádio a jaký repro 16kám se nebránim. Rádio mam sockový starý na kazety, nebránim se výměně, hledám nejlepší kompromis cena/výkon a v autě sou jenom dvě repro takže tak.......... |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| critik |
Zaslal: út září 19, 2006 9:03 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Ritchma |
Zaslal: út září 19, 2006 9:35 pm |
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Adler |
Zaslal: út září 19, 2006 10:14 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
| critic hele ty dsk se ti zdaji byt lepsi jak power bas? .... co jsem slysel nazory tak by to melo byt opacne ... ale neslysel sem je teda .. |
ex 1,5VTd //Galerie// |
|
| Návrat nahoru |
|
| critik |
Zaslal: út září 19, 2006 10:22 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
no hele asi takhle
powerbass jsou lepsi,ale me proste nesedly vejsky,sice maj hedvabnou kalotu,a jsou docela velky,ale ten zvuk mi nesed
rek bych to asi tak ze powerbass maji takove "plechove" vysky,a hertz maji spise jemny trianglovy zvuk,nevim jak jinak to popsat i pro ty co se tolik nevyznaji
dsk mam i v platu v 16kach a zvuk je ok
myslim ze za ty prachy slusnej zvuk,ale kazdej ma jiny usi,takze je to dost individualni  |
_________________ SAXO VTS 1.6 16V kola BSA 291 15" - pneu 195/45 - předek na pružinách Weitec -40 mm
audio Hertz,vejfuck Ulter S. |
|
| Návrat nahoru |
|
| Jurry |
Zaslal: st září 20, 2006 8:08 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Tak plechový zvuk určitě výšky PB nemaj
mám přesně tyto:
http://www.ryves.cz/reproduktory/130-mm/komponentni/powerbass-pb-bk5.php
Zvuk je nádherně čistej a výšky jsou úplně super. Mám je zapojeny jen přes rádio. Mám Pioneer DEH-2820MP a tyto repra si nemůžu vynachválit. Výšky mám přidělány na rohách palubky a směřovány ke středu zhruba do úrovně ruční brzdy. Výšky jsou krásně slyšet, a při poslechu hrají krásně čistě a zvuk bohatě dokreslují. Kdybych se dnes znova rozmýšlel mezi repro určitě bych nevybral jinak
jinak k pochale www.ryves.cz se musím taktéž přiklonit. Poradili mi dobře, byli přívětivý, a dokonce mi repro i týden podrželi (byli v té době poslední) |
|
| Ritchma |
Zaslal: st září 20, 2006 8:34 am |
|
|
|
A co se stane když takový repro jak tady ukazujete ty powerbass šoupnu k obyč kazetovýmu rádiu ? je to něco jako tohle -

|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Adler |
Zaslal: st září 20, 2006 9:37 am |
|
|
EX-Saxoclubák
|
| nic se nestane akorat ze nezahraji tak jak na cd radiu ... jinak ty pouzivas kazety? |
ex 1,5VTd //Galerie// |
|
| Návrat nahoru |
|
| Ritchma |
Zaslal: st září 20, 2006 10:00 am |
|
|
|
Adler napsal: nic se nestane akorat ze nezahraji tak jak na cd radiu ... jinak ty pouzivas kazety?
Ne mam takovej ten adaptér tu kazetu jak se tam strčí z tý je kabel a pouštim si věci z MP3 přehrávače....... |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Jurry |
Zaslal: st září 20, 2006 10:43 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
To Richma: nic se nestane. Tak prvně kup repra a pak došetři ještě na kloudný rádio a máš to. Jinak nevim jak moc kvalitně to hraje přes ten MP3přehravač jak píšeš, ale CD je CD  |
|
| critik |
Zaslal: st září 20, 2006 7:16 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
jj jako ostatni,nic se nestane,jen je jasny ze kvalitnejsi radio zahraje lip
to Jurry: Nezapiram jejich kvalitu,pouze rikam ze ten zvuk mi nesedel,kazdy ma jine ucho,a jiny vkus,proto neodepiram cizi nazor |
_________________ SAXO VTS 1.6 16V kola BSA 291 15" - pneu 195/45 - předek na pružinách Weitec -40 mm
audio Hertz,vejfuck Ulter S. |
|
| Návrat nahoru |
|
| Ritchma |
Zaslal: st září 20, 2006 9:38 pm |
|
|
|
| Z toho MP3 playeru to hraje právě dost dobře. Doma mam od creativu 2.1 bedýnky údajně 300w RMS čemuž sice nevěřim (stály 4000kč) ale hrajou hodně solidně a když sem je měl zapíchlý v kompu se zvukárnou na desce horších parametrů hrálo to hůř jak z toho iriveru mýho. Ale zase s mojí zvukovkou je to lepší no. Nicméně stávající bedýnky v autě když dám rádio na určitou hlasitost tak za určitou hranící už to nejsou basy ale prapodivný rachtání. Je to rádiem který to nenakrmí nebo reprem který víc neumí? |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| dave_m |
Zaslal: st září 20, 2006 9:50 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
| Návrat nahoru |