ECHT SAXOKLUBÁKZaložen: 18. 12. 2006Příspěvky: 233Bydliště: Benešov u Prahy
Zdar chlapáci (předem se omlouvám skočil sem z 1 strany hned na konec)
Aceton by mohl fungovat ale nedělal bych to moc často
skokan: ano aceton je žíravina a o tom to je - vysvětlim-->
aceton naleptá tu lakovou či ochranou vrstvu a až vyprchá tak je vrstva zase OK,teda skoro čím víc používáš tim slabší ta vrstva je.pak samozřejmě když už není lak tak to samé udělá i s tím plastem (teda možná - pokud plast reaguje) ale ten plast bez ochrany nevydrží skoro nic !!
taky je možnost: sundat - aceton - a přestříkat lakem
určitě ale existuje spousta přípravků s čím bys to mohl zkusit
(jinak eště jednou se moc omlouvám jestli jsem udělal OT)
1) Turtle wax black chrom 300ml - 173 Kč
černidlo na všechny venkovní plasty. Tohle je prostě jistota. Tekutá pasta.
2) černidlo na pneumatiky - 600 ml 49.90 Kč (právě teď v Lídlu)
Důležité je nastříkat na hadr a pak teprve nanášet na plasty. Nestříkat rovnou nebezpečí přestříknutí na lak.
3) silikonový olej - potřít lišty silikonovým olejem. Budou mastné a jakoby černé, moc dlouho to ale nevydrží. Silikonový olej je i ve sprejích které se používají na udržbu palubní desky (cocpit) ale ty venkovním lištám nepomohou.
4) Lištu potřít rozpouštědlem, krémem na boty a nebo postříkat černým sprejem. No tohle všechno můžete najít na netu jako "zaručené" rady, ale já bych se ani do jednoho nepouštěl.
-------
Seznam jsem seřadil v pořadí nejvhodnějších postupů.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru