| |
| Autor |
Zpráva |
|
| Johny |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 8:55 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
| Návrat nahoru |
|
| martanc |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 10:53 am |
|
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
| pěkné pékné když sme u toho parkování nevýš jakou má smart délku zajímalo by ně jak moc vyčuhuje mezi autama s běžnou šířkou |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
| Návrat nahoru |
|
| dyk77 |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 9:44 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
ForTwo
délka 2500
šířka 1515
výška 1549
zavazadlový prostor 150 - 568 litrů
průměr otáčení 8,7 m
Jinak už k tomu vyšla i dílenská příručka , něco jako na Saxo. Je to tedy ještě v němčině, ale alespoň něco. Mám jí doma a na fóru je zdarma ke stažení .
http://www.automotoknihy.cz/inshop/scripts/set.asp?Level=142
Je to auto jako každé jiné , dá se na tom udělat spousta věcí doma. K motoru není normálně sice skoro žádný přístup, za to není problém sundat v garáži zadní "nárazník" , v horším případě povolit zadní nápravu a vyjet s motorem, který sám váží jen 60Kg, na nápravě ven a vše máš jako na dlani http://www.fq101.co.uk/enginetransfer3.asp. Na fóru www.smart-club.cz máme menší databázi servisních míst, takže už není nutné jezdit jen do Mercedesu v Praze. V podstatě trochu zručný automechanik si s tím poradí úplně v pohodě, ale jak jsem psal není to příliš poruchové auto, až na to, že u 600ccm se mění po 100tis písty, ventily, těsnění pod hlavou a pár dalších drobností a jede se dál, oprava podle rozsahu od 10 až 25tis Kč , nebo můžeš motor vyměnit v Praze u Mercedesu za repasovanej za 30tis. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
| Návrat nahoru |
|
| martanc |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 9:51 pm |
|
|
|
|
jj to o tom motoru už jsem četl na tom foru fakt mě ten smart začal celkem zajímat zrovna zjištuju jak je to u něj s převodovkou |
|
| Návrat nahoru |
|
| Lukes.2002 |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 10:03 pm |
|
|
|
když pominu že tohle téma se jmenuje "chip" a udělal se z toho showroom smartů tak musím říct že se mi moc "líbí" nové moderní auto které potřebuje každých 100 000km repas nebo výměnu motoru. aspon tím odpadá obligátní "kdy měnit rozvodový řemen"...prostě jde pokaždé s motorem  |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
| Návrat nahoru |
|
| dyk77 |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 10:04 pm |
|
|
|
Johny napsal: Smart roadster si viem predstaviť s Hayabusou pod kapotou
JJ jak jsem říkal je s tím prd*l a někteří lidé se s tím opravdu vyřádí. Na youtube je podobných snímků spousta.
Znám osobně kolegu smarťáka, který takový jeden projekt doma právě řeší
Honda CBR 900 RR ma vykon 108kW

Jinak tím, že je smartí motor přeplňovaný, funguje na vzdory malému obsahu nejlépe v nízkých otáčkách 2000 - 4000. Dá se točit do 6000, ale nemá to význam, nejlépe to táhne v nízkých otáčkách a taky to má v nízkých hezký bublavý zvuk. Tyhle motory z motorek zní ani ne tak brutálně jako spíše zděšeně  |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
| Návrat nahoru |
|
| dyk77 |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 10:07 pm |
|
|
|
Nechť admin či moderátor oddělí tyto příspěvky a vloží jinam pod jiným názvem
Repas po 100tis se týká prvních modelů, ale zase jsou to auta, která jezdí více méně jen po městě, takže tam ty nároky jsou dost těžké. |
|
| Návrat nahoru |
|
| dyk77 |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 10:22 pm |
|
|
|
martanc napsal: jj to o tom motoru už jsem četl na tom foru  fakt mě ten smart začal celkem zajímat  zrovna zjištuju jak je to u něj s převodovkou
Převodovka je šestistupňová, sekvenční, robotizovaná. Lze tedy řadit poloautomaticky, tak že dáváš pouze impulsy na přeřazení při otáčkách v jakých tě napadne a nebo přepneš ( zvláštní výbava ) na "automat" a necháš auto řadit samo. Automat zde není chápán jako klasický automat, pořád je to sekvenční řazení, ale optimální rychlostní stupeň si určuje řídící jednotka. Jinak výdrž je srovnatelná s ostatními vozy. Kolega co má nachipovaného Roadstera to šetří akorát když auto stojí v garáži, a má na původní spojku a motor bez oprav najeto 130.000. 700ccm jsou už konstrukčně lepší a novější motory, určitě bych se při koupi ojetého Smarta poohlédl po něm a nebo koupit 600ccm, připravit se na repas a zase mít na dlouho vystaráno. Jo dalo by se říci, že repas se dělá s rozvodama, protože je tam rozvodový řetěz, který vydrží do GO, tedy hodně dlouho
Ještě k té spojce. Při výměně se kupuje celá spojková sada. Normálně se sundá převodovka a lamela + další serepetičky se vymění. Po složení se musí nechat v servisu nakalibrovat actuátor, to je elektronický váleček, který vypíná spojku místo spojkového pedálu, který u Smarta není viz http://www.evilution.co.uk/index.php?page=modpage&id=235&men=Engine |
Naposledy upravil dyk77 dne čt listopad 06, 2008 10:24 pm, celkově upraveno 1 krát _________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
| Návrat nahoru |
|
| martanc |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 10:23 pm |
|
|
|
|
| no ten repas mě taky zaskočil a když tak koukám kolik maj ty první typy v bazarech najeto tak jestli dodržujou ty výměny tak maj minimálně druhej nebo třetí motor a mam celkem obavu přemejšlet o koupi |
|
| Návrat nahoru |
|
| dyk77 |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 10:40 pm |
|
|
|
Pak nekupuj 600ccm ale 700, nebo sežeň Smarta který už po repase je. Bát se toho ale nemusíš.
Do fóra se u nás registruje hodně lidí, kteří bez informací dotáhnou Smarta, jezdí 14 dní a hledají radu, protože motor ( právě je 60ccm ) žere olej a přestane táhnout. Dáme radu na koho se obrátit, za pár dní napíšou že moc děkují, že Smart už šlape jak hodinky a mají vystaráno. Je to ale i o tom, že Smartíka opravdu Ti lidé chtějí a nic jiného, takže to jsou ochotni podstoupit a nezbavují se toho. Jestli máš ale pořád strach, úplně nej motory co by do výdrže jsou Cdi. Kamarád má 150.000Km ( koupil někdy při 30.000 ) a mění jen olej a filtry a jezdí za 3,5 - 4 litry a to jak mu dává zahulit, je neuvěřitelný. Jezdí do Německa pro alu kola a běžně bere 3 sady + přítelkyni Tahá v tom kde co, protože předělává byt, prostě auto dělník.
Tohle je jeden z příkladů, kdy si kluci na fóru pomohli jak se říká sami. Mám na toho opraváře kontakt a s opravou by nebyl problém.
citace: Taxem tu s dalším apdejtem Laughing
Pidivozítko už je doma. Jede. Jestli žere volej nebo nežere zistim ježděním ale předpoklad je že žrát nebude. Jede řek bych stejně jak předtim.
No teď jak zafungoval Mata:
Odvez sem tam pidivozítko před 14 dněma. Nejdřív sme mrkli spolu na turbo jestli neni zablitý od oleje a neháže volej ven abysme eleminovali jednu možnost. Turbo bylo čistý, takže sme se dohodli že to Mata kuchne a vymění co bude špatný nebo načatý. Oprava měla trvat tejden. Po dvou dnech Mata volal, že firma odkaď bere díly bohužel nemá na skladě ventily a že je nemůže jinde sehnat. Tak jesli si je nemůžu sehnat někde sám. Bohužel sem je nesehnal a domluvil s Matou at je teda objedná s tim že budou za tejden. Mezitim Mata kuchnul startér, kerej nebyl úplně košer a nechal ho u kámoše eletrikáře vyčistit a roschodit. Motor kuchnul až dyš dorazily objednaný ventily po tejdnu. Motor se tvářil že je více méně v cajku, ventily byly sice dost černý až napečený, ale podpálený nebyly. Svíčky dost černý až nechutný (je jasný že to žralo volej). Kroužky byly taky celkem fajn. Byly chycený dvoje šály (obrušený a vyrytý drážky). Třetí se mi jeví OK. No a tak Mata vyměnil vejfukový ventily, gumičky na ventilech - zřejmě hlavní příčina žraní voleje, kruhy, šály, ložiska na klice, svíčky a skompletoval motor. Vyměnil fltry a fridex a brzdofku, celej motor umyl (vypadá jak novej), umyl celý auto i vevnitř. Nabídnul mi, že mi auto doveze do Prahy, ale to sem nakonec nepotřeboval.
No a celá sranda vyšla na 13500. Což je podle mě férová cena. Mata je slušnej mladej kluk, hodně ochotnej a vstřícnej. Takle nějak bych si představoval ideálního mechoše. Takže ode mně má velkej dík a můžu ho všem doporučit.
motor po repase + vyměněné díly

|
|
| Návrat nahoru |
|
| martanc |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 10:47 pm |
|
|
|
|
no jak sem psal jestli smarta koupíme tak určitě nebude na jezdění desetitisíců kilometrů ročně. Bude to opravdu jen přibližovadlo do práce na nákup a já si ho občas pučím třeba do školy jen tak pro zábavu místo saxa. No jak sem koukal tak na trhu je právě nejvíce 0.6 tak nevím. Jinak disel můžu vyloučit hned protože máme v rodině takovou menší alergii na naftu  |
|
| Návrat nahoru |
|
| dyk77 |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 11:24 pm |
|
|
|
No právě, že s tím nikdo moc nenajezdí, až na výjimky. Ale bacha je to děsně nakažlivý. Už tu byli borci z Audi , Offroadů, nebo tací to koupili ženě na ježdění po nákupech a jak do toho vlezli, tak tomu propadli Největší vliv na to má asi to, že můžeš mít BMW za X hodně korun, ale nikdo si Tě nevšimne a v tomhle se za Tebou každej otočí. 50% lidí si bude myslet , že jsi bukvice a 50% to bude obdivovat Smartík je styl, který se Ti buď líbí nebo ne a když jo, tak tomu propadneš. Těm co tomu propadli, plánuji každé jaro, někdy i podzim sraz různě po republice, jednou Morava, jednou Čechy, přidávají se i Slováci http://www.autofoto.sk/cpg135/thumbnails.php?album=100 .
V létě jezdíme Do Rakouska na tzv. SmartTimes, letos se sešlo rekordně myslím 1000 For Two + Roadstery a For Four, prostě rachot Ještě to většinou spojíme s nějakým výletem po okolí, je tam krásně http://houskacz.rajce.idnes.cz/smarttimes_08/
Na podzim se koná SmartParáda, sraz plný soutěží o věcné ceny, ale nikdo nepřijde zkrátka, dárek je pro každého letos přijelo 100 kousků http://dyk77.rajce.idnes.cz/Smartparada_2008/#album
Všechny tyhle akce jsou zdarma, platíš si jen svou režii , kemp, jídlo, benzín, nejsou žádné zápisné, nebo tak něco. Ten víken v Rakousku člověka vyjde cca na 1200Km z Prahy, 45Eur kemp se vším všudy + něco na zub + nějaké chechtáky na tuningové doplňky pokud nechceš na letišti jen koukat do stánků se zbožím Hlavně je to zážitek, na který se nezapomíná, asi si umíš představit jak spanilou jízdou krouží kolem jezera Zell Am See 1000 skoro aut  |
|
| Návrat nahoru |
|
| dyk77 |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 11:37 pm |
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| dyk77 |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 11:47 pm |
|
|
|
Poslouchej martanc , Tobě stačí dát na začátek přezdívky "S" a jsi jasnej
Nechci tady na Saxofóru zbytečně prudit Smartíkama i když na Smart fóru řešíme všechno možný, ale někoho by se to mohlo dotknout, tak pokud budeš chtít, zaregistruj se na www.smart-club.cz , já Tě autorizuji a můžeme dát řeč tam, něco si stáhneš, příručky a manuály sosaj registrovaní grátis, a uvidíš jak to chodí a budeš mít jednodušší rozhodování.
Pokud by ses nechtěl registrovat, ale jen neomezeně nahlédnout, je tam k dispozici volný účet pod nickem HOST1 ( heslo host1 ). Autorizace uživatele je zavedená kvůli tomu, aby nám tam nepsal spam. |
|
| Návrat nahoru |
|
| Lukes.2002 |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 11:51 pm |
|
|
|
| klobouk dolu...smarttimes je totální masakr.... Kolem toho jezera to moc dobře znám....ale je to dost v horach....takovy mi prijde blbý cestičky na tolik aut a nevyzpitatený počasí.....samo když počasí vyjde je jen mlo míst kde je hezčí krajina.. |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
| Návrat nahoru |
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|