| Autor |
Zpráva |
< Ostatní ~ Všem saxistům od 183 cm výš |
| Per Larsson |
Zaslal: ne duben 06, 2008 1:51 pm |
|
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Hejsan! Nesmírně toužím po saxíčku 1,5D, jen se obávám, ať není problém. Měl jsem to půjčeno jen krátce, tak nevím, jestli se na to dá zvyknout. Když dám sedačku dozadu na doraz, mám už docela daleko k volantu a na spojku. Když ji posunu o zoubek vpřed, mám kolena na volantu. Jak to vidíte? Budu s tím potřebovat cca 1x ročně do Švédska. Díky!
P.S. Kdysi jsem provozoval malucha 126P a v pohodě, měl volant o dost víc kolmo. Nebo Francouzi mysleli jen na baby?  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Lukes.2002 |
Zaslal: ne duben 06, 2008 2:07 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Per Larsson napsal: Hejsan! Nesmírně toužím po saxíčku 1,5D, jen se obávám, ať není problém. Měl jsem to půjčeno jen krátce, tak nevím, jestli se na to dá zvyknout. Když dám sedačku dozadu na doraz, mám už docela daleko k volantu a na spojku. Když ji posunu o zoubek vpřed, mám kolena na volantu. Jak to vidíte? Budu s tím potřebovat cca 1x ročně do Švédska. Díky!
P.S. Kdysi jsem provozoval malucha 126P a v pohodě, měl volant o dost víc kolmo. Nebo Francouzi mysleli jen na baby? 
výška se řeší tady na několika stránkách
http://www.saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=1645 |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
| Návrat nahoru |
|
| Ghofig |
Zaslal: ne duben 06, 2008 3:51 pm |
|
|
Site Admin
|
Mam 190 a taky jsem v tom docela dost dlouho jezdil a nikdy jsem nemel sebemensi problem. zalezi na zvyku. je fakt, ze ted uz se tam zase nenaskladam, ale je to autama a tim zvykem  |
_________________ ex černé Saxo 1,1i, 44kW
ex Opel Astra G 1,4 16v, 66kW
ex Škoda Fabia 1,9 TDi, 74kW
ex Opel Astra G 1,8, 92 kW
ex Škoda Octavia II 1,9 TDi, 77kW
Opel astra H, 1,7 CDTi, 74kW |
|
| Návrat nahoru |
|
| Majo |
Zaslal: po duben 07, 2008 10:01 am |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Per Larsson napsal: Hejsan! Nesmírně toužím po saxíčku 1,5D, jen se obávám, ať není problém. Měl jsem to půjčeno jen krátce, tak nevím, jestli se na to dá zvyknout. Když dám sedačku dozadu na doraz, mám už docela daleko k volantu a na spojku. Když ji posunu o zoubek vpřed, mám kolena na volantu. Jak to vidíte? Budu s tím potřebovat cca 1x ročně do Švédska. Díky!
P.S. Kdysi jsem provozoval malucha 126P a v pohodě, měl volant o dost víc kolmo. Nebo Francouzi mysleli jen na baby? 
ja mam 184 a veru nesedim az tak vzadu, za mna si clovek sadne a nestazovali sa zatial na malo miesta.. uz som s tym autom spravil od 1/2007 vyse 43tis km a ja osobne si na saxika nedam dopustit.. soferoval som uz kadeco ine a mne sa praveze lubi ze je to take mensie, vsetko poruke.. napr 307 sa mi zda jak keby som sedel v nejakej obrovskej skrini.. a ked som jazdil na 185/55/14, tak som si kolenom zvykol pridrziavat volant.. na dialnici som v podstate ruky skoro nepotreboval  |

|
|
| Návrat nahoru |
|
| martanc |
Zaslal: po duben 07, 2008 3:23 pm |
|
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
| ja mam 186 a sedačku na předposledním zubu no pod volant se pří přešlapování z brzdy na plyn vejdu tak akorát a na volant to mam taky akorát jen si k tomu nemůžu prostě tak lehnout jako třeba ve felici kde sem si mohl sedačku hodně sklopit a furt to bylo v pohodě v saxu musim sedět jako na židly abych dosáhnul na volant |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
| Návrat nahoru |
|
| hegi |
Zaslal: po duben 14, 2008 5:39 am |
|
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
ja mam zatial 182 dufam ze uz nepodrastiem akurat teraz sedim ze ani nvm ze mam strechu nad sebou ..  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Majo |
Zaslal: po duben 14, 2008 9:42 am |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
martanc napsal: ja mam 186 a sedačku na předposledním zubu no pod volant se pří přešlapování z brzdy na plyn vejdu tak akorát a na volant to mam taky akorát jen si k tomu nemůžu prostě tak lehnout jako třeba ve felici kde sem si mohl sedačku hodně sklopit a furt to bylo v pohodě v saxu musim sedět jako na židly abych dosáhnul na volant
pozri si ako ma byt spravne a bezpecne nastavena sedacka a poloha vodica pri soferovani aby boli bezpecnostne pasy aj na ucinok, nielen na ozdobu(mali sme to na jednom mudrom skoleni )
..ked chces lezat, lahni si doma na postel.. |

|
|
| Návrat nahoru |
|
| martanc |
Zaslal: po duben 14, 2008 2:06 pm |
|
|
|
|
Majo napsal: martanc napsal: ja mam 186 a sedačku na předposledním zubu no pod volant se pří přešlapování z brzdy na plyn vejdu tak akorát a na volant to mam taky akorát jen si k tomu nemůžu prostě tak lehnout jako třeba ve felici kde sem si mohl sedačku hodně sklopit a furt to bylo v pohodě v saxu musim sedět jako na židly abych dosáhnul na volant
pozri si ako ma byt spravne a bezpecne nastavena sedacka a poloha vodica pri soferovani aby boli bezpecnostne pasy aj na ucinok, nielen na ozdobu(mali sme to na jednom mudrom skoleni  )
..ked chces lezat, lahni si doma na postel.. ja nemislel lezet ale ve felicii sem byl zviklej si sedacku trochu polozit prece jen na delsi cestu to bylo lepsi |
|
| Návrat nahoru |
|
| Majo |
Zaslal: po duben 14, 2008 2:35 pm |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
martanc napsal: Majo napsal: martanc napsal: ja mam 186 a sedačku na předposledním zubu no pod volant se pří přešlapování z brzdy na plyn vejdu tak akorát a na volant to mam taky akorát jen si k tomu nemůžu prostě tak lehnout jako třeba ve felici kde sem si mohl sedačku hodně sklopit a furt to bylo v pohodě v saxu musim sedět jako na židly abych dosáhnul na volant
pozri si ako ma byt spravne a bezpecne nastavena sedacka a poloha vodica pri soferovani aby boli bezpecnostne pasy aj na ucinok, nielen na ozdobu(mali sme to na jednom mudrom skoleni  )
..ked chces lezat, lahni si doma na postel.. ja nemislel lezet ale ve felicii sem byl zviklej si sedacku trochu polozit prece jen na delsi cestu to bylo lepsi
ja som si len potreboval trosku rypnut
som bol celkom prekvapeny ked nam ten instruktor zacal nastavovat sedacky.. ja som zvyknuty zo saxa sediet, ale ostatni mali celkom problem
zavisi aj od toho ako chces jazdit.. pre pomalu pohodovu jazdu je poloha lezmo urcite velmi prakticka, len je otazne o kolko sa Ti spomalia reflexy..  |

|
|
| Návrat nahoru |
|
| martanc |
Zaslal: út duben 15, 2008 8:43 pm |
|
|
|
|
Majo napsal: martanc napsal: Majo napsal: martanc napsal: ja mam 186 a sedačku na předposledním zubu no pod volant se pří přešlapování z brzdy na plyn vejdu tak akorát a na volant to mam taky akorát jen si k tomu nemůžu prostě tak lehnout jako třeba ve felici kde sem si mohl sedačku hodně sklopit a furt to bylo v pohodě v saxu musim sedět jako na židly abych dosáhnul na volant
..ked chces lezat, lahni si doma na postel.. ja nemislel lezet ale ve felicii sem byl zviklej si sedacku trochu polozit prece jen na delsi cestu to bylo lepsi
ja som si len potreboval trosku rypnut
som bol celkom prekvapeny ked nam ten instruktor zacal nastavovat sedacky.. ja som zvyknuty zo saxa sediet, ale ostatni mali celkom problem
zavisi aj od toho ako chces jazdit.. pre pomalu pohodovu jazdu je poloha lezmo urcite velmi prakticka, len je otazne o kolko sa Ti spomalia reflexy..  jo to je otazka ale v saxu si fakt nelehnete leda ze bych sehnal saxo a viskove stavitlnym volantem pak bych si mohl dat sedacku bliz ale to se asi nedelalo |
|
| Návrat nahoru |
|
| kollerB |
Zaslal: ne červen 22, 2008 7:18 pm |
|
|
|
SAXOKLUBÁK
|
No ja merim 205 cm a sedim uplne vzadu a bez problemu, sice za mnou si nikdo asi nesedne ale hlavne ze mam pohodli ja ne??  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
|
|