| Autor |
Zpráva |
< Ostatní ~ extreme driving alebo mala rally skola |
Pouzivate niektoru z tychto metod?
| Ano |
| [ 4 ] 33% |
| |
| Nie |
| [ 8 ] 66% |
| |
Celkem hlasů : 12 |
|
| skokan |
Zaslal: st březen 12, 2008 11:07 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Lukes.2002 |
Zaslal: st březen 12, 2008 11:12 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
|
| Návrat nahoru |
|
| skokan |
Zaslal: st březen 12, 2008 11:23 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Ritchma |
Zaslal: čt březen 13, 2008 12:22 am |
|
|
|
| Jasně když tyhle auta nemaj synchrony tak je to nutný, ale může mi někdo objasnit jestli je nějakej rozdíl u převodovky se synchronama když udělám meziplyn správně - čili 2x spojka jednou plyn a nebo prostě plyn a spojka a nazdar? |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Lukes.2002 |
Zaslal: čt březen 13, 2008 1:30 am |
|
|
|
Ritchma napsal: Jasně když tyhle auta nemaj synchrony tak je to nutný, ale může mi někdo objasnit jestli je nějakej rozdíl u převodovky se synchronama když udělám meziplyn správně - čili 2x spojka jednou plyn a nebo prostě plyn a spojka a nazdar?
Teda ted budu hodně kecat ale na liazce to bylo tak že jsi vyšlápl spojku , pustil a dal plyn aby se tam roztočila nějáká ta hřídel (která by se neroztočila kdyby byla spojka pořád "rozepnutá") a až potom to tam šlo...
a technickým fajnšmejkrům se omlouvám  |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
| Návrat nahoru |
|
| hegi |
Zaslal: čt březen 13, 2008 6:32 am |
|
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
.. no ako vidim tak sa tu rozbehla diskusia o tom ako podradzovat medziplynom ale uz sa v tom nevyznam... mne dedo slubil ze ma to toto leto nauci .. inak sz tych veci co su tam hore uz mam vselico vyskusane ale
zeby som to nejako praktizoval .. tak to nie, na to sa este vela musim ucit... |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Majo |
Zaslal: čt březen 13, 2008 10:36 am |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
ako tu tak citam, skoro ste mi odpovedali na otazku co ma rano napadla.. videjko kuknem doma, tak to sem pridam, aj ked asi nebude co, ja s autom moc neblbnem, akurat na snehu trosku
co sa tyka toho podradovania.. ako to je na saxach? lebo mna to obcas nepusti podradit do 2 a do 1 vobec.. som sa bal ze to je prevodovkou, som dal aj vymenit olej pre istotu, dohora preradujem v pohode, podradovat naspat po 3 tiez, ale ta 2 ide iba ked poriadne spomalim a klesnu otacky, 1 ma pusti az ked pomaly stojim.. som myslel ze odchadza prevodovka, ale priatelka ma 206stku a hovorila ze jej to robi tiez (a to je nove auto)..
..viem ze medziplyn pouzivaju nasi vodici na kamionoch, som nevedel ze sa to da aj na saxe
..prosim poradte, nech mam klud pri srdiecku..dik  |

|
|
| Návrat nahoru |
|
| Lukes.2002 |
Zaslal: čt březen 13, 2008 12:09 pm |
|
|
|
Majo napsal: ako tu tak citam, skoro ste mi odpovedali na otazku co ma rano napadla.. videjko kuknem doma, tak to sem pridam, aj ked asi nebude co, ja s autom moc neblbnem, akurat na snehu trosku
co sa tyka toho podradovania.. ako to je na saxach? lebo mna to obcas nepusti podradit do 2 a do 1 vobec.. som sa bal ze to je prevodovkou, som dal aj vymenit olej pre istotu, dohora preradujem v pohode, podradovat naspat po 3 tiez, ale ta 2 ide iba ked poriadne spomalim a klesnu otacky, 1 ma pusti az ked pomaly stojim.. som myslel ze odchadza prevodovka, ale priatelka ma 206stku a hovorila ze jej to robi tiez (a to je nove auto)..
..viem ze medziplyn pouzivaju nasi vodici na kamionoch, som nevedel ze sa to da aj na saxe
..prosim poradte, nech mam klud pri srdiecku..dik 
Jo jo řidiči kamionu to používají i když už to není nutné a mají taky synchrony ale tam je obrovský krouták na tom motoru a tak se tím šetří spojka...dokonce poslední automatické převodovky v nejnovějších kamionech jsou perfektní a když řadí dolů a automaticky přeskakují nějáké rychlosti tak dává elektronika sama meziplyn.... S tím podřazováním...do jedničky je to skoro na všech autech malinko problém ale do 2 by to mělo být ok....i když pravda je že já když řadím z trojky dolů na dva při vyšších otáčkách tak jedině s meziplynem....mám to naučené...zkus to a uvidíš....jde o tom že synchrony na nižších rychlostech toho mají plné kecky..  |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
| Návrat nahoru |
|
| Majo |
Zaslal: čt březen 13, 2008 12:45 pm |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
ok lukes, tak mi prosim tak po lopate krok po kroku (ako pre debila) opis co sa stlaca a ako.. lebo 2x spojka raz plyn je na mna moc zlozite..
..a ja to cestou domov vyskusam.. |

|
|
| Návrat nahoru |
|
| Laďa |
Zaslal: čt březen 13, 2008 1:09 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Majo napsal: ok lukes, tak mi prosim tak po lopate krok po kroku (ako pre debila) opis co sa stlaca a ako.. lebo 2x spojka raz plyn je na mna moc zlozite..
..a ja to cestou domov vyskusam..
Vymáčkneš spojku, dáš neutrál, pustíš spojku, vymáčkneš spojku, zařadíš rychlost, pustíš spojku, nahoru bez plynu v neutrálu, dolů s plynem v neutrálu, dobré pro vozidlo P-V3S a Mikyho. To co používá Miky je takový "pseudomeziplyn" protože určitě u sériových pedálů nejde pravou nohou brzdit a patou dávat meziplyn, aspoň mě se tam noha teda nevleze . |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Majo |
Zaslal: čt březen 13, 2008 1:17 pm |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Lada diiik, vyskusam to, hlavne na tom podradovani z 3 na 2..
..hosi co to vyuzivate, klobuk dolu, vam musia nozky teda pracovat, lebo ked som pozeral ten postup, zdalo sa mi ze to musi trvat dlhsie ako ked len stupis na spojku, preradis a ficis dalej..  |

|
|
| Návrat nahoru |
|
| franus |
Zaslal: čt březen 13, 2008 4:46 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
| Tak jsem trochu patral a je to tak jak pise Lada. Neni to klasicky meziplyn ale takovy "pseudo", takove praskani plynem..... Vlastne pri brzdeni vrknete plynem a okamzite na to pustite spojku. Vysledkem je ze setrvacnik je po pridani plynu roztoceny a tim padem ma podobne otacky jako prevodovka a nedojde k "cuknuti " jako kdybyste radili normalne (u motorky by vam treba hrozilo, ze se vam zablokuje zadni kolo). |
_________________ Pug205gti |
|
| Návrat nahoru |
|
| Ritchma |
Zaslal: čt březen 13, 2008 11:31 pm |
|
|
|
| No ale když má auto synchrony tak to stačí tohle ne? A proč by to nešlo pravou nohou? mě fáčko nějak pochybně drží volnoběh, takže musim pořád držet plyn i když brzdim, takže s timhle už nemam vůbec problém a ten pseudo meziplyn zvládám docela dobře, ale ten pravej fakt ne |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Majo |
Zaslal: pá březen 14, 2008 12:22 am |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
| Návrat nahoru |
|
| skokan |
Zaslal: pá březen 14, 2008 8:46 am |
|
|
EX-Saxoclubák
|
sakra, tak ked to takto funguje, tak to vyskusam aj ja ... buduci tyzden  |
_________________ Saxo VTS120 1.6 16v, r.v. 2000, 1/4 Mile - 15.227 s, 1/4 MPH - 95.042 km/h
Renault Clio Sport 182

|
|
| Návrat nahoru |
|
|
|