punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - extreme driving alebo mala rally skola

Autor Zpráva

<  Ostatní  ~  extreme driving alebo mala rally skola

Pouzivate niektoru z tychto metod?

Ano  
33%
  [ 4 ]  33%

Nie  
66%
  [ 8 ]  66%

Celkem hlasů : 12
skokan
Zaslal: st březen 12, 2008 11:07 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 18. 05. 2007 Příspěvky: 3348 Bydliště: Slovensko - NMnV
no ja moc na liazke nejazdim .. to je pravda Very Happy
Vyskusam to a som zvedavy co to spravi ... snad to niekde nepichnem pri tom do muriku Laughing

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ
Lukes.2002
Zaslal: st březen 12, 2008 11:12 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
skokan napsal:
no ja moc na liazke nejazdim .. to je pravda Very Happy
Vyskusam to a som zvedavy co to spravi ... snad to niekde nepichnem pri tom do muriku Laughing

Myslel jsem to obrazně....tam nebyly synchrony a bez meziplynu jsi dolů prostě nezařadil Laughing ...jo jo mezi plyn na trenuj a pak se naučíš pavou nohou brzdit a zároven pravou nohou prošlápnout plyn při podřazení.. Laughing Laughing

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
skokan
Zaslal: st březen 12, 2008 11:23 pm Odpovědět s citátem
to uz budem potom ale velky pretekar Twisted Evil Laughing

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ
Ritchma
Zaslal: čt březen 13, 2008 12:22 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
Jasně když tyhle auta nemaj synchrony tak je to nutný, ale může mi někdo objasnit jestli je nějakej rozdíl u převodovky se synchronama když udělám meziplyn správně - čili 2x spojka jednou plyn a nebo prostě plyn a spojka a nazdar?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lukes.2002
Zaslal: čt březen 13, 2008 1:30 am Odpovědět s citátem
Ritchma napsal:
Jasně když tyhle auta nemaj synchrony tak je to nutný, ale může mi někdo objasnit jestli je nějakej rozdíl u převodovky se synchronama když udělám meziplyn správně - čili 2x spojka jednou plyn a nebo prostě plyn a spojka a nazdar?

Teda ted budu hodně kecat ale na liazce to bylo tak že jsi vyšlápl spojku , pustil a dal plyn aby se tam roztočila nějáká ta hřídel (která by se neroztočila kdyby byla spojka pořád "rozepnutá") a až potom to tam šlo...

a technickým fajnšmejkrům se omlouvám Rolling Eyes

hegi
Zaslal: čt březen 13, 2008 6:32 am Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 09. 03. 2008 Příspěvky: 17 Bydliště: košice
Laughing .. no ako vidim tak sa tu rozbehla diskusia o tom ako podradzovat medziplynom ale uz sa v tom nevyznam... Very Happy mne dedo slubil ze ma to toto leto nauci .. Cool inak sz tych veci co su tam hore uz mam vselico vyskusane ale
zeby som to nejako praktizoval .. Very Happy tak to nie, na to sa este vela musim ucit...
Majo
Zaslal: čt březen 13, 2008 10:36 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 09. 05. 2007 Příspěvky: 1331 Bydliště: Bratislava
ako tu tak citam, skoro ste mi odpovedali na otazku co ma rano napadla.. videjko kuknem doma, tak to sem pridam, aj ked asi nebude co, ja s autom moc neblbnem, akurat na snehu trosku Embarassed

co sa tyka toho podradovania.. ako to je na saxach? lebo mna to obcas nepusti podradit do 2 a do 1 vobec.. som sa bal ze to je prevodovkou, som dal aj vymenit olej pre istotu, dohora preradujem v pohode, podradovat naspat po 3 tiez, ale ta 2 ide iba ked poriadne spomalim a klesnu otacky, 1 ma pusti az ked pomaly stojim.. som myslel ze odchadza prevodovka, ale priatelka ma 206stku a hovorila ze jej to robi tiez (a to je nove auto)..

..viem ze medziplyn pouzivaju nasi vodici na kamionoch, som nevedel ze sa to da aj na saxe Embarassed

..prosim poradte, nech mam klud pri srdiecku..dik Wink

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Lukes.2002
Zaslal: čt březen 13, 2008 12:09 pm Odpovědět s citátem
Majo napsal:
ako tu tak citam, skoro ste mi odpovedali na otazku co ma rano napadla.. videjko kuknem doma, tak to sem pridam, aj ked asi nebude co, ja s autom moc neblbnem, akurat na snehu trosku Embarassed

co sa tyka toho podradovania.. ako to je na saxach? lebo mna to obcas nepusti podradit do 2 a do 1 vobec.. som sa bal ze to je prevodovkou, som dal aj vymenit olej pre istotu, dohora preradujem v pohode, podradovat naspat po 3 tiez, ale ta 2 ide iba ked poriadne spomalim a klesnu otacky, 1 ma pusti az ked pomaly stojim.. som myslel ze odchadza prevodovka, ale priatelka ma 206stku a hovorila ze jej to robi tiez (a to je nove auto)..

..viem ze medziplyn pouzivaju nasi vodici na kamionoch, som nevedel ze sa to da aj na saxe Embarassed

..prosim poradte, nech mam klud pri srdiecku..dik Wink

Jo jo řidiči kamionu to používají i když už to není nutné a mají taky synchrony ale tam je obrovský krouták na tom motoru a tak se tím šetří spojka...dokonce poslední automatické převodovky v nejnovějších kamionech jsou perfektní a když řadí dolů a automaticky přeskakují nějáké rychlosti tak dává elektronika sama meziplyn.... S tím podřazováním...do jedničky je to skoro na všech autech malinko problém ale do 2 by to mělo být ok....i když pravda je že já když řadím z trojky dolů na dva při vyšších otáčkách tak jedině s meziplynem....mám to naučené...zkus to a uvidíš....jde o tom že synchrony na nižších rychlostech toho mají plné kecky.. Laughing

Majo
Zaslal: čt březen 13, 2008 12:45 pm Odpovědět s citátem
ok lukes, tak mi prosim tak po lopate krok po kroku (ako pre debila) opis co sa stlaca a ako.. lebo 2x spojka raz plyn je na mna moc zlozite.. Embarassed
..a ja to cestou domov vyskusam..

Laďa
Zaslal: čt březen 13, 2008 1:09 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 602 Bydliště: Přerov
Majo napsal:
ok lukes, tak mi prosim tak po lopate krok po kroku (ako pre debila) opis co sa stlaca a ako.. lebo 2x spojka raz plyn je na mna moc zlozite.. Embarassed
..a ja to cestou domov vyskusam..

Vymáčkneš spojku, dáš neutrál, pustíš spojku, vymáčkneš spojku, zařadíš rychlost, pustíš spojku, nahoru bez plynu v neutrálu, dolů s plynem v neutrálu, dobré pro vozidlo P-V3S a Mikyho. Mr. Green To co používá Miky je takový "pseudomeziplyn" protože určitě u sériových pedálů nejde pravou nohou brzdit a patou dávat meziplyn, aspoň mě se tam noha teda nevleze .
Majo
Zaslal: čt březen 13, 2008 1:17 pm Odpovědět s citátem
Lada diiik, vyskusam to, hlavne na tom podradovani z 3 na 2..

..hosi co to vyuzivate, klobuk dolu, vam musia nozky teda pracovat, lebo ked som pozeral ten postup, zdalo sa mi ze to musi trvat dlhsie ako ked len stupis na spojku, preradis a ficis dalej.. Wink

franus
Zaslal: čt březen 13, 2008 4:46 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 25. 04. 2007 Příspěvky: 451 Bydliště: Kroměříž, Zlín
Tak jsem trochu patral a je to tak jak pise Lada. Neni to klasicky meziplyn ale takovy "pseudo", takove praskani plynem..... Vlastne pri brzdeni vrknete plynem a okamzite na to pustite spojku. Vysledkem je ze setrvacnik je po pridani plynu roztoceny a tim padem ma podobne otacky jako prevodovka a nedojde k "cuknuti " jako kdybyste radili normalne (u motorky by vam treba hrozilo, ze se vam zablokuje zadni kolo).

Zaslal: čt březen 13, 2008 11:31 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
No ale když má auto synchrony tak to stačí tohle ne? A proč by to nešlo pravou nohou? mě fáčko nějak pochybně drží volnoběh, takže musim pořád držet plyn i když brzdim, takže s timhle už nemam vůbec problém a ten pseudo meziplyn zvládám docela dobře, ale ten pravej fakt ne
Majo
Zaslal: pá březen 14, 2008 12:22 am Odpovědět s citátem
Lada diky, ten medziplyn pri podradovani na 2ku funguje zlato zlato je to super... skusal som vymysliet ako by sa dalo pravou nohou naraz brzdit aj pridavat plyn, ale by som si ju musel asi zlomit Confused

skokan
Zaslal: pá březen 14, 2008 8:46 am Odpovědět s citátem
sakra, tak ked to takto funguje, tak to vyskusam aj ja ... buduci tyzden Smile

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 2 z 3
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Přejdi na: