| Autor |
Zpráva |
< Tuning ~ ostrá vačka |
| zlamos |
Zaslal: po září 03, 2007 12:14 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Mám dotaz : Neví někdo jestli se dá nějak změřit vačka jestli je seriová nebo ostrá? Pokud ano, zajímalo by mě jak a co se všechno měří a hodnoty u seriové vačky. Vačky mám vymontovany z původního motoru kterej tahal líp než ten co tam mám teď.
A ještě jeden dotaz : Jsou dva stejné motory 87kW a dvoje svíčky. Jedny NGK BKR6EK a druhy DENSO K20TNR. V prvním motoru je rozdíl mezi svíčkama asi 15-20% výkonu ve prospěch svíček NGK.Ve druhém motoru není mezi svíčkama rozdíl s tím, že ten motor má stále o 15-20% výkonu míň ať tam dám jedny nebo druhy svíčky. Čím to je  |
_________________ VTS 1,6 16v r.v.98 |
|
| Návrat nahoru |
|
| Daniel |
Zaslal: po září 03, 2007 8:43 pm |
|
|
|
SAXOKLUBÁK
|
to je hodně zajímavé.. mě zase přestal motor táhnout jako dřív, kdy kolem 5tis ot. to evidentně zatáhlo - prostě viditelná změna, teď nic..
- měl jsem problémy s přísunem chladného vzduchu - bralo to teplý od chladiče a od té doby to nejede jak dřív.. mohlo něco "odejít"??
takže říkáš, že doporučuješ svíčky NGK...???
zlamos napsal: Mám dotaz  : Neví někdo jestli se dá nějak změřit vačka jestli je seriová nebo ostrá? Pokud ano, zajímalo by mě jak a co se všechno měří a hodnoty u seriové vačky. Vačky mám vymontovany z původního motoru kterej tahal líp než ten co tam mám teď.
A ještě jeden dotaz  : Jsou dva stejné motory 87kW a dvoje svíčky. Jedny NGK BKR6EK a druhy DENSO K20TNR. V prvním motoru je rozdíl mezi svíčkama asi 15-20% výkonu ve prospěch svíček NGK.Ve druhém motoru není mezi svíčkama rozdíl s tím, že ten motor má stále o 15-20% výkonu míň ať tam dám jedny nebo druhy svíčky. Čím to je  |
_________________ 1.6 16V VTS |
|
| Návrat nahoru |
|
| zlamos |
Zaslal: po září 03, 2007 9:04 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Já nic nedoporučuju Četl jsem tady i kritiku na NGK. Někomu to zas jede líp se svíčkama EYQUEM. Tak nevím čím to může být.  |
|
| Návrat nahoru |
|
| zlamos |
Zaslal: út září 04, 2007 7:30 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
zlamos napsal: Mám dotaz  : Neví někdo jestli se dá nějak změřit vačka jestli je seriová nebo ostrá? Pokud ano, zajímalo by mě jak a co se všechno měří a hodnoty u seriové vačky. Vačky mám vymontovany z původního motoru kterej tahal líp než ten co tam mám teď.
A ještě jeden dotaz  : Jsou dva stejné motory 87kW a dvoje svíčky. Jedny NGK BKR6EK a druhy DENSO K20TNR. V prvním motoru je rozdíl mezi svíčkama asi 15-20% výkonu ve prospěch svíček NGK.Ve druhém motoru není mezi svíčkama rozdíl s tím, že ten motor má stále o 15-20% výkonu míň ať tam dám jedny nebo druhy svíčky. Čím to je 
Nikdo mi neporadí???  |
|
| Návrat nahoru |
|
| Marty |
Zaslal: st září 05, 2007 12:13 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
|
| Návrat nahoru |
|
| zlamos |
Zaslal: st září 05, 2007 4:25 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
| Návrat nahoru |
|
| zlamos |
Zaslal: st září 05, 2007 4:33 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Já bych řekl, že ostřejší vačka má menší zdvih a ten palec má tupější úhel aby byl ventil dýl otevřenej ne? Když se vačky reprofilují, tak se ten palec jakoby shora o něco málo seřízne. Nebo ne?  |
|
| Návrat nahoru |
|
| rumcajs |
Zaslal: st září 05, 2007 7:16 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
| Absolutně souhlasím se zlamos, ostrá vačka ve skutečnosti není vůbec ostrá, jen se tomu tak říká. Je naopak spíš tupější a plných tvarů, aby zajistila rychlejší otevírání a zavírání ventilů a zároveň co nejdelší dobu otevření! |
_________________ Rumcajs zahodil žaludovku a místo ní má klíče od VTR |
|
| Návrat nahoru |
|
| Marty |
Zaslal: st září 05, 2007 7:25 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
zlamos napsal: Já bych řekl, že ostřejší vačka má menší zdvih a ten palec má tupější úhel aby byl ventil dýl otevřenej ne?  Když se vačky reprofilují, tak se ten palec jakoby shora o něco málo seřízne. Nebo ne? 
jistě že u reprofilu může mít menší zdvih než serie, tam se to nažene na zdvihátku. bavíme se o reprofilu nebo nové ostré? pokud nevíš tak změř základní kružnici kde neni palec a budeš vědět. co se týče ''ostrosti'' tzn úhlu otevření tak to nezměříš, ale stejně je o hodně důležitější zdvih jak úhel. našim seriovým motorům přinese větší výkon vačka s větším zdvihem a měnším úhlem než naopak. tzn. že třeba vačka s 9,3mm a 261st je lepší jak 8,9mm a 272st. jinak ta fotka je to jak jsem to myslel.
ps. většina ostrých vaček má na sobě jiné nápisi než serie, já na Catcams měl na koncích vyryté objednací číslo a uprostřed nápis SPORTCAM. |
_________________ Saxo rallye projekt
http://www.drift-forum.cz/viewtopic.php?t=5614&start=30 |
|
| Návrat nahoru |
|
| zlamos |
Zaslal: st září 05, 2007 8:44 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
No já mám na vačce akorát nějaký čísla. Myslím 98 a ještě něco. Takže to bude asi r.v. a vačka bude seriová. Na kolik přijdou ty novy vačky? Myslím takovy, ktery se vymnění za seriovy bez dalších úprav?  |
|
| Návrat nahoru |
|
| Marty |
Zaslal: čt září 06, 2007 7:57 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
|
| Návrat nahoru |
|
| 2unlimited |
Zaslal: čt září 06, 2007 2:45 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
| kde se daj koupit? |
_________________ 1.6 VTS 87kw už není -(
Seat Altea XL 1.9Tdi 77kw

|
|
| Návrat nahoru |
|
| rumcajs |
Zaslal: čt září 06, 2007 8:10 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Marty napsal: zlamos napsal: Na kolik přijdou ty novy vačky? Myslím takovy, ktery se vymnění za seriovy bez dalších úprav? 
Schrick 500e.
To jako 500 Euro? Není to trochu moc? |
|
| Návrat nahoru |
|
| Miki |
Zaslal: čt září 06, 2007 8:20 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
| Návrat nahoru |
|
| rumcajs |
Zaslal: čt září 06, 2007 8:25 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ty bláho, to bych musel mít nějakýho klona kterej by za mě makal i v noci abych si to mohl dovolit!!! Nenabídne se někdo?  |
|
| Návrat nahoru |
|
|
|