| Autor |
Zpráva |
< Nákup/Prodej ~ K: Převodovku se samosvorem |
| Rowen |
Zaslal: st listopad 07, 2012 11:49 pm |
|
|
|
SAXOKLUBÁK
|
| No mozna bych mel i zajem, pokud bude za rozumnou cenu, ale prioritne se snazim sehnat kompet prevodovku. Rad bych aspon z P 1.3 rallye |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| lazik |
Zaslal: čt listopad 08, 2012 8:09 am |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Slysel jsem, ze se samosvorem nesmis pustit volant - ze na neco jako zrychlovat ze zatacky a nechat si prokluzovat volant v dlani at se auto narovna muzes zapomenout a musis si to poctive odruckovat, jinak auto pojede jinam nez bys cekal. Osobni zkusenost ale nemam - na to mam zatim moc hlubokou kapsu  |
_________________ VTS 1.6i 16v rv 98
http://lazarracing.webnode.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
| Skrbla |
Zaslal: čt listopad 08, 2012 8:39 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Somosvor jako Quaife ti jakoby rovná zatáčku, tzn. že místo hrnutí směrem ven ze zatáčky tě táhne na vnitřek zatáčky. Pokud se to přepálí, stejně se to hrne ven. Na površích s velkým rozdílem adheze např. jedno kolo na asfaltu a druhý na ledu tyhle samosvory nefungujou.
Taky mě to docela vyděsilo když jsem v kámošový integře (která má samosvor v sérii) tomu naložil na výjezdu ze zatáčky a najednou mě to koplo skoro do příkopa
Samosvory v závodních autech jsou jiného typu. Tam když je jedno kolo ve vzduchu, tak druhé pořád zabírá, tzn. že to teoreticky pojede i prasklou poloosou. Bohužel tyto samosvory se rychle optřebovávají, tzn. repas třeba každých 5tis km. |

|
|
| Návrat nahoru |
|
| DarkMIKE |
Zaslal: so listopad 10, 2012 8:54 am |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
| Zostava otazkou, ci takato nie mala investicia aj patricne zmeni chovanie auta...Myslim tym investicia vs ocakavanie |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| EiFFeL |
Zaslal: so listopad 10, 2012 8:57 am |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
pokud by nekdo stavel BE - tak i berlinga mely samosvory  |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
| Návrat nahoru |
|
| TomVTS |
Zaslal: so listopad 10, 2012 6:22 pm |
|
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Quaife je určitě jedna z nejlepších investic do auta.Říká se že šnekové diferenciály jako je Quaife tedy Torsen netahají za ruce jako lamelové špéry,což je hloupost,diferenciál tahá ukrutně za ruce,jezdil jsem ho v autě bez serva a i na sněhu je to opravdu těžce řiditelné.Kdo někdy řídil třeba Focus RS nebo viděl,slyšel nějákou reportáž tak i ten tahá šíleně po cestě,ve vyjetých kolejích apod.,jelikož Quaife dodává diferáky Fordu.Jeho největší výhodou je servisní nenáročnost oproti lamelovým diferenciálům,kde je nutnu si nastavit svornost a pak ji neustále udržovat repasí,nebo se musí měnit dle charakteristiky povrchu i když u nás se jezdí buď asfalt nebo sníh.Jak už zde bylo napsáno výše pokud praskne poloosa tak auto s Quaifem můžete odstavit jelikož to nepojede,to je asi největší nevýhoda oproti lamelovým diferenciálům,jinak si myslím že je to adekvátní náhrada.Samozřejmě taky má snahu vás smýkat po cestě jako lamela a volant se musí držet velice pevně oběma rukama Trakce oproti normálnímu diferenciálu je naprostá bomba,na kluzkém povrchu krásně cítíte jak vás auto táhne pořád dopředu a neztrácíte rychlost,když to v zimě hodíte někde do zatáčky bokem tak neustále zrychlujete a cítíte jak zabírají obě kola,já si ho nemůžu vynachválit jezdíme ho už 4roky a s poloosama nebyl nikdy problém ale věřím že když koupíte nějáké Starline tak se rozkočí,chce to jedině originál ale tak je to i u Škodovky třeba.Jezdily jsme s tím všechno možné,slalomy,vrchy,hobby rally a prostě super. |
_________________ Peugeot 205 Maxi Kit
Citroen Saxo 1.6 16 VTS |
|
| Návrat nahoru |
|
| DarkMIKE |
Zaslal: ne listopad 11, 2012 3:08 am |
|
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Super, dikes za info!  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| matel95 |
Zaslal: út listopad 27, 2012 8:36 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
| Ja mám veľmi dobre skusenosti zo samosvorom v saxe zlepšenie jazdných vplatnosti je to úplne super. Polosi sú sériové a úplne dostačujúce mám nanich najazdených 52 000 km zo samosvorom a je to úplne pochode |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Rowen |
Zaslal: so prosinec 01, 2012 4:51 pm |
|
|
|
SAXOKLUBÁK
|
|