| Autor |
Zpráva |
|
| troskalp |
Zaslal: po únor 23, 2009 8:11 pm |
|
|
|
EX-Saxoclubák
|
| nechcu do nikoho rýpat nebo tak ale když jedu a někdo má proti mě mlhovky tak mě to neoslňuje...nvm jak vas ale mě to nevadi |
_________________ saxik 1.6 8v BÍLÁ KŮŽEE exxx - nezapomenu na nej-prvni auto
Citroen c4 vts 2.0 16v 130kw aktual muj RED DEVIL
Další citroen C5 |
|
| Návrat nahoru |
|
| lakinooo |
Zaslal: po únor 23, 2009 8:15 pm |
|
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
| Je svietim tiez stale, ale teraz v zime, ked zapnem vetrak na 3, vyhrievanie zadneho skla a este aj svetla a este ti ide aj servo tak sa altik kusok natrapi, ale mal by byt na to stavany. Svetla beru 140 W co nie je malo. Denne svietenie tak 20 W. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| MinoTaurus |
Zaslal: po únor 23, 2009 8:26 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
| moja frajerka chodi teraz do autoskoly a ked zacala chodit na jazdy tak jej instruktor kazal zapnut parkovacky a predne hmlovky.. ked mi to povedala tak prva moja reakcia bola ze to je poriadna kktina.. ale potom mi poslala link na novy zakon. tak ja teraz neviem.. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| martanc |
Zaslal: po únor 23, 2009 8:28 pm |
|
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
sakra vy to tam mate na slovensku teďka něaký zajímavý. To my našteští máme přesně dáno co má a co nemá svítit Jinak Majo omlouvám se neuvědomil sem si že už vlastně nejsme jeden stát  |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
| Návrat nahoru |
|
| lakinooo |
Zaslal: po únor 23, 2009 8:32 pm |
|
|
|
|
OriginalGypsy napsal: moja frajerka chodi teraz do autoskoly a ked zacala chodit na jazdy tak jej instruktor kazal zapnut parkovacky a predne hmlovky.. ked mi to povedala tak prva moja reakcia bola ze to je poriadna kktina.. ale potom mi poslala link na novy zakon. tak ja teraz neviem..
Sa kukni o stranu pred paragraf 32 odstavec 3. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Radulik |
Zaslal: po únor 23, 2009 8:56 pm |
|
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Majo napsal: Nechapem co sa tu vlastne riesi.. konecne schvalili celorocne svietenie, vsetkych bude konecne vidno a vy riesite ziarovky co stoja 150 korun kus?
Mi to teda pride pekne trapne..
1. chujom co svietia hmlovkami ked nie je hmla by som zobral aj rodny list..
2. zakon umoznuje pouzit denne svetla iba ak svietia aj zadne svetla..btw..denne svetla nie su ledky na narazniku a barsjake koko.iny, ale doplnkova vybava svetiel ako maju nove audiny a pod..
3. ja svietim uz 2 roky normalnymi H4 a menil som tak raz rocne.. kto nema rocne 3 kila na ziarovky nech si kupi anglicak a vozi sa nim doma po koberci..
4. Radulik, strc si na chvilu hlavu do kybla s poriadne ladovou vodou, mozno ta to preberie.. 
podla mna by si sa mal ty schladit.ja nemam dovod!
http://www.tuning.sk/dokument-led-diody-denne-svietenie-osvetlenie-predne-svetla-daylight
http://www.tuningshop.cz/svetla-pro-denni-sviceni-led-5-led.htm |
_________________ 1,6i VTR 65kW 1996 max zatial 200km/h
16v to nie je, ale daleko od neho nemaaa  |
|
| Návrat nahoru |
|
| MinoTaurus |
Zaslal: po únor 23, 2009 9:12 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
lakinooo napsal:
Sa kukni o stranu pred paragraf 32 odstavec 3.
to iste ti mozem napisat ja ze kukni si odstavec 4
kolega je byvaly policajt. sice nie dopravak ale to neva. dam si to zistit ako to vlastne je. alebo napisem do jojky do "ako to nespackat" nech nam na to odpovie packa. on snad bude najmudrejsi.  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| lakinooo |
Zaslal: po únor 23, 2009 9:28 pm |
|
|
|
|
OriginalGypsy napsal: lakinooo napsal:
Sa kukni o stranu pred paragraf 32 odstavec 3.
to iste ti mozem napisat ja ze kukni si odstavec 4
kolega je byvaly policajt. sice nie dopravak ale to neva. dam si to zistit ako to vlastne je. alebo napisem do jojky do "ako to nespackat" nech nam na to odpovie packa. on snad bude najmudrejsi. 
No pomaly. Podla mna je to uplne logicke. Neviem co riesis. Mozes kludne jazdit s obryskamy a s hmlovkami ale len za hlmy. 3 hovori o tom za akych okolnosti mozes jazdit so zapnutymi hmlovkymi. 4 hovori o tom za akych okolnosti mozes jazdit so zapnutymi obrysovymi svetlami. Netusim co sa chces koho pitat. Je to uplne jasne. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Barth3Z |
Zaslal: po únor 23, 2009 9:39 pm |
|
|
|
Anonymní
|
| v ytu riesite kktiny, mam skoro 2roky sago a odkedy ho mam stale cez den svietim no problem menil som len raz a to ked som sejmul srnu odtedy zase nic to bolo predrokom, Majo ma uplny recht |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| MinoTaurus |
Zaslal: po únor 23, 2009 10:17 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
uz teraz ked je kvoli tomu mensia vymena nazorov tak si to zistim ako to je aby som bol kludnejsi. potom to sem napisem.
p.s. niekto z adminov by to tuto debatu mohol presunut do noveho topicu ("denne svietenie" alebo pod..) thnx |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Radulik |
Zaslal: po únor 23, 2009 11:47 pm |
|
|
|
SAXOKLUBÁK
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Rocky |
Zaslal: út únor 24, 2009 9:42 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Radulik napsal: na denne svietenie sa mozu pouzit LED svetla, ktore maju E11...pri tychto zapnutych svetlach nemusia byt zapnute ani obrysovky...aspon co som cital na nete...vcera sked som isiel do z SL do KE s tymi ledkami, tak mi blikali alebo ukazovali, nech si zapnem svetla....u nas ked som prechadzal okolo budovy policajtov, tak mi zablokoval jeden poicajt autom cestu zdvihal roky, ze co mi svieti, ze nemam zapnute parkovacky...nemam ine momentalne foto, ale prilozim zatial toto, ako to vyzera...a taktiez ukazka tyzdnovej snehovej nadielky...aj ked uz je upadnuty ten sneh...co som videl cerstve fotky, tak bolo aj meter snehu

Dobrá práce Radulik!!! Taky si chci dávat na auto LED světla pro denní svícení - u nás je už má celkem dost aut a myslím, že plně splňují to co mají...to abys byl viděn a nemusel kvůli tomu pálit v mém případě xenony...akorát mi nějako v té masce nevycházej rozměrama, aby splňovaly co maj....
Bylo by super, kdybys pak udělal nějaké detailnější fotky, jak to máš přidělané a podobně.
Jinak paráda
Vybrané požadavky na umístění z předpisu EHK/OSN č. 48 (základní) na denní svítilny:
počet - dvě na přídi vozidla
na šířku - max. 400 mm od bočního obrysu vozidla a nejméně 600 mm mezi sebou (u vozidel s šířkou menší než 1300mm může být 400 mm)
na výšku - od 250 mm do 1500 mm nad vozovkou. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Radulik |
Zaslal: út únor 24, 2009 9:59 am |
|
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Rocky napsal: Radulik napsal: na denne svietenie sa mozu pouzit LED svetla, ktore maju E11...pri tychto zapnutych svetlach nemusia byt zapnute ani obrysovky...aspon co som cital na nete...vcera sked som isiel do z SL do KE s tymi ledkami, tak mi blikali alebo ukazovali, nech si zapnem svetla....u nas ked som prechadzal okolo budovy policajtov, tak mi zablokoval jeden poicajt autom cestu zdvihal roky, ze co mi svieti, ze nemam zapnute parkovacky...nemam ine momentalne foto, ale prilozim zatial toto, ako to vyzera...a taktiez ukazka tyzdnovej snehovej nadielky...aj ked uz je upadnuty ten sneh...co som videl cerstve fotky, tak bolo aj meter snehu

Dobrá práce Radulik!!! Taky si chci dávat na auto LED světla pro denní svícení - u nás je už má celkem dost aut a myslím, že plně splňují to co mají...to abys byl viděn a nemusel kvůli tomu pálit v mém případě xenony...akorát mi nějako v té masce nevycházej rozměrama, aby splňovaly co maj....
Bylo by super, kdybys pak udělal nějaké detailnější fotky, jak to máš přidělané a podobně.
Jinak paráda
Vybrané požadavky na umístění z předpisu EHK/OSN č. 48 (základní) na denní svítilny:
na šířku - max. 400 mm od bočního obrysu vozidla a nejméně 600 mm mezi sebou (u vozidel s šířkou menší než 1300mm může být 400 mm)
na výšku - od 250 mm do 1500 mm nad vozovkou. dik...nepsis chvalu, lebo ta tu zozeru na fore...niekto je tu prilis mudry, vsade bol, vsetko videl, vsetko vie...ale serim nato..zbytocne sa rozculovat nad nejakymi idiotmi...no, mas pravdu...nesedi vzdialenost medzi svetlami...a od strany neviem, ci je tam tych 400mm...je to len docasne...v paitok som ich len namontoval...asi pojdu niekde do naraznika...lebo co z toho, ked su povolene a ja nemam dodrziane vzdialenosti...ked si zratame odber pri stretavackach oproti tymto, tak je to riadny rozdiel.

|
|
| Návrat nahoru |
|
| Rocky |
Zaslal: út únor 24, 2009 11:10 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
[quote="Radulik"]Rocky napsal: Radulik napsal: na denne svietenie sa mozu pouzit LED svetla, ktore maju E11...pri tychto zapnutych svetlach nemusia byt zapnute ani obrysovky...aspon co som cital na nete...vcera sked som isiel do z SL do KE s tymi ledkami, tak mi blikali alebo ukazovali, nech si zapnem svetla....u nas ked som prechadzal okolo budovy policajtov, tak mi zablokoval jeden poicajt autom cestu zdvihal roky, ze co mi svieti, ze nemam zapnute parkovacky...nemam ine momentalne foto, ale prilozim zatial toto, ako to vyzera...a taktiez ukazka tyzdnovej snehovej nadielky...aj ked uz je upadnuty ten sneh...co som videl cerstve fotky, tak bolo aj meter snehu
Jinak paráda
na výšku - od 250 mm do 1500 mm nad vozovkou. dik...nepsis chvalu, lebo ta tu zozeru na fore...niekto je tu prilis mudry, vsade bol, vsetko videl, vsetko vie...ale serim nato..zbytocne sa rozculovat nad nejakymi idiotmi...no, mas pravdu...nesedi vzdialenost medzi svetlami...a od strany neviem, ci je tam tych 400mm...je to len docasne...v paitok som ich len namontoval...asi pojdu niekde do naraznika...lebo co z toho, ked su povolene a ja nemam dodrziane vzdialenosti...ked si zratame odber pri stretavackach oproti tymto, tak je to riadny rozdiel.

Rozhodně to byla z mé strany chvála, tak když něco chci tak si k tomu seženu maximum informací a pokud si něčím nejsem jistej rozhodně nikomu žádný "moudra" necpu a nechám si poradit...od toho asi tato fora jsou...někteří to asi chápou jinak...
Myslím že sem to přeměřoval, jak by to vycházelo v těch místech jak je teď máš a vejška byla vpohodě, 400 od bočního obrysu taky ale mezi sebou to 600 nevycházelo. Právě nechci dělat jakejkoliv zasah do nárazníku.....tak přemejšlim jak na to...leda si pomoct nějakou rozumnou konstrukcí mě tak napadá... |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Radulik |
Zaslal: út únor 24, 2009 11:13 am |
|
|
|
SAXOKLUBÁK
|
tu je pre tych, co sa velmi vyznaju do zakonov a vedia tak velke h....uz to pisal lakinoooo, takze pre tych, ktory stale neveria...
(1) Vozidlo musí mať okrem prípadu uvedeného v § 34 ods. 4 počas jazdy rozsvietené stretávacie svetlomety alebo im na roveň postavené osvetlenie; to neplatí pre nemotorové vozidlo, ktoré musí mať rozsvietené svietidlá počas zníženej viditeľnosti. Za nezníženej viditeľnosti môžu byť na vozidle namiesto stretávacích svetlometov rozsvietené prevádzkové denné svietidlá, ak je nimi vozidlo vybavené.[/b] |
|
| Návrat nahoru |
|
|
|