punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - semi-sliky

Autor Zpráva

<  Tuning  ~  semi-sliky

FiFa_cze
Zaslal: po březen 18, 2013 1:04 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 20. 09. 2011 Příspěvky: 247 Bydliště: Šternberk
Všechny nejsou mrdky...Když srovnáte například tohle http://www.maxsportpneu.cz/index.html třeba s marangoni zeta linea, která je taktéž protektor, tak je 100x lepší koupit ty maxsporty Smile Samozřejmě je lepší koupit nové gumy, ale na těch maxsportech jezdí hodně lidí a co jsem se ptal, tak s nima nikdo problém neměl Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
TomVTS
Zaslal: po březen 18, 2013 3:29 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 18. 09. 2010 Příspěvky: 243 Bydliště: Vsetín
FiFa_cze:taky se podívej na cenové srovnání těch pneu co jsi tady propagoval.

Potom tady někomu doporučuješ disky OZ a přesný typ místo Speedline.Taky je třeba si uvědomit na jaké použití to bude,je sice krásné mít lehký disk OZ ale asi už není tak krásné ho mít placatý po jedné erzetě nebo vymetené díře na našich cestách.To samé s těma pneumatikama ani na jedněch jsi nejel a už víš že 100x lepší bude nějáký Maxsport.

Žádný protektor nebude nikdy lepší nebo srovnatelný s novou pneumatikou.Vzhledem k tomu že nedocílíš u protektoru vlastnosti,která dělá závodní pneumatiku právě tou závodní Very Happy .

Jak už tu bylo zmíněno,internet má tu nevýhodu že si na něm může kdo chce psát co chce ale pokud zde mají být nějáké užitečné a věcné informace tak tímto směrem to asi nebude nic moc.

Jason
Zaslal: po březen 18, 2013 3:50 pm Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 18. 03. 2013 Příspěvky: 3 Bydliště: Liberec
Máš pravdu, na internet si může psát každý kdo co chce, například to, že protektor se nedá porovnávat s novou pneumatikou Wink Tvoji teorii máš něčím podloženou (respektivě jel jsi na nich někdy?) nebo si to jenom myslíš? Smile
TomVTS
Zaslal: po březen 18, 2013 4:10 pm Odpovědět s citátem
Ano máš pravdu na pár pneumatikách už jsem jel,nebudeš tomu věřit asi ale dokonce i na více autech Very Happy .Předpoklad je že nejsem tak dementní abych tady poukazoval na něco a pak taky psal co si pouze myslím ale v životě jsem to neviděl.

Jason
Zaslal: po březen 18, 2013 4:35 pm Odpovědět s citátem
Tak to chválím Smile ale myslel jsem konkrétně maxsport Smile
DarkMIKE
Zaslal: po březen 18, 2013 5:18 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 06. 2006 Příspěvky: 789 Bydliště: Zilina
Diky TOM, ze si to vratil na spravnu mieru.
Toto je otazka na ludi, co jazdia kopce, prip. slalomy-Lado, Eifel a spol...
OZ Ultralegeru som v mensom ako v 15tke nenasiel, opravma FIFA CZ ak je tomu inak?

To je ako fakt dilema- 15tka vs 14tka :/
Dnes mi ma napisat tipek, co predava Speedliny, kolko ta 14tka vazi.
Ajked popravde na to moje jazdenie by mi stacil aj plechac Smile)
Obut chcem semislicky, chcem si tuto sezonu "skusit" konecne nejaky ten kopec a potom sa uvidi co dalej.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Laďa
Zaslal: po březen 18, 2013 5:41 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 602 Bydliště: Přerov
DarkMIKE napsal:
Diky TOM, ze si to vratil na spravnu mieru.
Toto je otazka na ludi, co jazdia kopce, prip. slalomy-Lado, Eifel a spol...
OZ Ultralegeru som v mensom ako v 15tke nenasiel, opravma FIFA CZ ak je tomu inak?

To je ako fakt dilema- 15tka vs 14tka :/
Dnes mi ma napisat tipek, co predava Speedliny, kolko ta 14tka vazi.
Ajked popravde na to moje jazdenie by mi stacil aj plechac Smile)
Obut chcem semislicky, chcem si tuto sezonu "skusit" konecne nejaky ten kopec a potom sa uvidi co dalej.

13" obyč. plechy
TomVTS
Zaslal: po březen 18, 2013 6:19 pm Odpovědět s citátem
DarkMIKE:jasně klidně to může být i plecháč,nejde o krásu ale funkci a jak psal Laďa 13" .Pokrátíš si převody a auto bude živé i nižší.Takové malé kolečka budou lehké a hlavně u tak malého výkonu auta to poznáš.

FiFa_cze
Zaslal: po březen 18, 2013 7:08 pm Odpovědět s citátem
Ale hoši Smile Proč se do mě navážíte, když o mě víte jen to, že mám 106ku s 1.1 motorem? Smile Okolo vrchů, okruhů a rally se motám docela dost Smile Kamarád jezdí s formulí okruhy (Petr Trnka), je 2x mistrem čr, pomáhám mu s autem a navíc má s otcem pneuservis, kde jsem taktéž pečený vařený Smile Tak mě tu nesuďte jen kvůli tomu, že nezávodím Smile Takové mám nejraději. Jestli se dělají ultraleggery v 14" nevím, ale říct o nich, že vjedeš do díry a jsou placaty je hodně velká pi*ovina, to by musela být jóó díra Smile Jestli se nedělají ve 14", tak se ve 14" dělají určitě OZ Superturismo, ktery se hodně jezdí na rally a ty hodně vydrží Smile Jinak jsem neřekl, že jsou ty protektory lepší nebo na stejné úrovni jako nové gumy, to je samozřejmě nesmysl Smile Ale na hobby rally ty maxsporty jezdí dost lidí a nikdo s nima problém neměl Smile Nevím kolikrát jste je tu měly obuté vy, ale tak asi hodněkrát, když jsou to podle vás mrdky Rolling Eyes Důležity je taky to, kolikrát a co chce jet..prože jestli chce jet 6x do sezony slalom, tak mu ty gumy vydrží, což mu asi vadit nebude, když dá za gumy 15-18 tisíc, ale pokud bude jezdit pravidělně každej víkend, nebo každej druhej, tak těch sad bude zapotřebí vícero a bez sponzora ty prachy jen letí....Nechci tu ty protektory nikterak obhajovat, nová guma je beze sporu lepší...
DarkMIKE
Zaslal: po březen 18, 2013 7:16 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 06. 2006 Příspěvky: 789 Bydliště: Zilina
Nikto sa tu do Teba nenavaza.. Odkial si na to prisiel? Smile
Na to tu to forum je, aby sa ludia poradili.. A poradia najlepsie Ti co tu jazdia-Lada a spol..
EiFFeL
Zaslal: po březen 18, 2013 7:41 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
pripojim se do debaty

OZ - ty kola jsou blato, muze potvrdit treba sandman ktery si je nechaval rovnat a vi co mu povidal borec kterej to rovnal... opravdu okruhove kolo...

co se tyka protektoru - osobni zkusenost mam pouze s markgumem a to je tragicke primo, osobne doporucuju sehnat stary slicky nez novy markgum... ve finale to vyjde levnejc jeste kdyz si clovek moc nevymejsli...

jinak se zkracovanim prevodovky je treba pocitat a mit jasno jakej rozmer kol budu jezdit - podle toho pak namyslet a spocitat skrin... pokud to ma za neco stat...

moje pneu nastaveni je asi takove ze
195/45/15 + OZ - bezny provoz, okruh cca 8+8kg jedno nazute kolo
185/55/14 + origo speedline - jakoze na zimu - pneu cca 7kg disk sem nevazil
slick + 13" disk - slalom - 10kg nazuty disk se slickem

a 6kg rozdilu mezi 13" a 15" je pekelnej rozdil, kterej pozna kazdej uz pri predjizdeni na silnici v 90kmh

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
franus
Zaslal: po březen 18, 2013 7:46 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 25. 04. 2007 Příspěvky: 451 Bydliště: Kroměříž, Zlín
Ono jde spis o to, ze ty protektory se chovaji jinak a maji jine vlastnosti, nez origo slicky nebo semislicky s pevnou bocnici. A je uplne jedno, jestli ten slick je jety nebo novy, proste zalezi na konstrukci pneumatiky, kterou ty protektory maji bohuzel jinou.

Zaslal: po březen 18, 2013 9:43 pm Odpovědět s citátem
FiFa_cze:
1.Já mám zase nejraději takové co mají kamarád kamaráda,co jezdí a já se kolem toho točím,vím co mě každý nakuká ale vlastní zkušenost nemám což je právě kámen úrazu.
2.Opět to samé akorát pro změnu né pneu ale disk.
3.Ty jsi napsal že Maxsport je 100krát lepší než nějáký další protektor což ti někdo nakukal jelikož jel jenom na tom maxsportu.
4.Není důležité kolikrát chceš jet za rok nebo co chceš jet jak jsi napsal,nebo že ti ty gumy vydrží ale to "co chceš zajet" což by jsi měl vědět když to tak sleduješ.A pokud něco cheš zajet tak bohužel ani MaxSport ti nepomůže i když může být super protektor.
5.OZ Superturismo jestli se jezdí hodně v rally to nevím,pokud ano tak to určitě nebudou takové co si koupíš na auto v obchodě s tuning doplňky.Řekl bych že se jezdí spíš Speedline,EvoCorse v rally.Teda aspoň ty moje Superturismo žádné super disky teda nebyly.

Ještě jednu tak mimo:kdo sleduje dění na našich okruzích,profi jezdců s kartičkama závodníků,tak jistě ví že je to směšné,konkurence žádná,účast mizivá,bohužel to je i v ostatním motoristickém sportu.

Jason
Zaslal: po březen 18, 2013 10:15 pm Odpovědět s citátem
TomVTS napsal:
4.Není důležité kolikrát chceš jet za rok nebo co chceš jet jak jsi napsal,nebo že ti ty gumy vydrží ale to "co chceš zajet" což by jsi měl vědět když to tak sleduješ.A pokud něco cheš zajet tak bohužel ani MaxSport ti nepomůže i když může být super protektor.

Jenom menší vsuvka, v sobotu Jiří Tošovský s Evo 9 byl na absolutně 3. místě v Schotter cupu, jel na Maxsportech Wink

Takže opakuji otázku: ty jsi na maxsportech jel nebo to jsou pouze tvé teorie?
FiFa_cze
Zaslal: po březen 18, 2013 10:30 pm Odpovědět s citátem
Hádat se tu nebudu Smile Jestli jsi takový profík, za jakého se tu vydáváš, tak si připrav pár tisícovek a můžem tě do toho kajaku posadit a uvidíme, co bys na tom okruhu předvedl ty Smile Docela by mě to i zajímalo, protože né nadarmo vrchaři říkají, že auto, co má střechu nemůže být závodnička Smile
Ano napsal jsem, že maxsport je lepší než další jiný protektor a to né na základě tvé doměnky, že mi to někdo nakukal, ale že jsem o tom bavil s klukama na závodech Smile
Ano, je důležíté zajet nějaký výsledek, ale doufám, že si nemyslíš, že koupíš gumy za 20 tisíc a vyhraješ..to bych se musel zasmát...Do začátku jsou potřeba zkušenosti, takže je důležité jezdit, jezdit, jezdit a zase jezdit, což něco stojí. K tomu navíc kdovíjaké testování, zkoušení, trénování atd Smile Navíc on tu píše, že by to chtěl zkusit, z čehož usuzuju, že moc zkušeností nemá. Pokud třeba jako malej nejezdil motokáry, nebo něco podobného Smile
Ano, je možné, že OZ dělá i závodní edice ráfků, které jsou vzhledově stejné jako ty, co se normálně prodávají. Do toho já nevidím, ale OZ určitě nejsou špatné kola. Nevím, co se více obouvá na rally, jestli speedline, evocorse, fondmetal nebo OZ, ale OZ se jezdí taky. To nemluvím o formulových vozech, u kterých to třeba patří ke špičce...
A taky doufám, že si nemyslíš, že je jedno co chceš jezdit, jestli kopce, okruhy nebo rally... Tímto končím své příspěvky v tomto vláknu...opravdu se hádat nehodlám..

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 4 z 6
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Přejdi na: