| Autor |
Zpráva |
|
| KenaD |
Zaslal: ne červenec 13, 2008 8:56 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
| Návrat nahoru |
|
| FLin |
Zaslal: ne červenec 13, 2008 9:19 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
| KenaD: no jelikož to mam 1.1 takže burácivej zvuk to zas tak není, ale je taky pravdou, že když to točim do vyšších otáček tak si ten zvuk nemůžu vynachválit a určitě tomu napomáhá i ten sportovní filtr...a hlavně....když jedu normálně třeba v obci tak se lidi nemusej otáčet a říkat si co to jede za traktor poněvadž je to skoro nerozpoznatelný od jedné koncovky.. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| KenaD |
Zaslal: ne červenec 13, 2008 9:23 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
FLin napsal: KenaD: no jelikož to mam 1.1 takže burácivej zvuk to zas tak není, ale je taky pravdou, že když to točim do vyšších otáček tak si ten zvuk nemůžu vynachválit a určitě tomu napomáhá i ten sportovní filtr...a hlavně....když jedu normálně třeba v obci tak se lidi nemusej otáčet a říkat si co to jede za traktor poněvadž je to skoro nerozpoznatelný od jedné koncovky..
Takže to je jen o vzheldu  |
_________________ Vts zlate 1,6 8V - ex
Vts bile 1,6 16V - ex
Saxo Vts r.v. 2002 ; 1,6 16V - LPG, ex
Škoda octavia 1,9tdi 4x4 ex
Seat alhambra 4x4 1.9Tdi
Garage:
http://www.saxoclub.net/phpbb2/garage.php?mode=view_vehicle&CID=170 |
|
| Návrat nahoru |
|
| FLin |
Zaslal: ne červenec 13, 2008 9:23 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
| Lukes.2002: díky moc...sem rád, že nejsem jedinej na tomhle světě komu se to líbí |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| FLin |
Zaslal: po červenec 14, 2008 10:04 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
KenaD napsal: FLin napsal: KenaD: no jelikož to mam 1.1 takže burácivej zvuk to zas tak není, ale je taky pravdou, že když to točim do vyšších otáček tak si ten zvuk nemůžu vynachválit a určitě tomu napomáhá i ten sportovní filtr...a hlavně....když jedu normálně třeba v obci tak se lidi nemusej otáčet a říkat si co to jede za traktor poněvadž je to skoro nerozpoznatelný od jedné koncovky..
Takže to je jen o vzheldu 
no dá se to tak i říct...ale já nemam možnost srovnat....řídil jsem krom mého ještě jedno saxo s normálnim laufem a stejnym výkonem a nedalo se to srovnat... |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| CJ.01 |
Zaslal: čt červenec 17, 2008 6:38 pm |
|
|
|
Banned!!
|
|
| Návrat nahoru |
|
| zeli |
Zaslal: pá listopad 14, 2008 10:59 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ahoj,jo duplex je dobrej,má krasnej zvuk,aspon ten muj teda:-Djinak ted ho mam na prodej,tak kdyby někdo chtěl tak písněte... já pošlu fotky a můžeme se domluvit nějak:-) |
_________________ saxo 1.4 VTS,modrá metla,sportovní podvozek,angel eyes+xenony,muzika,ALU 15",sportovní volant  |
|
| Návrat nahoru |
|
| Nick |
Zaslal: ne listopad 16, 2008 12:18 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Hoj,tak já sice duplex nemám nevypadá to zle ale na saxo ych si to nedal,jinak s rezervou to neřeš kup si ten sprej když pichneš tak to tam foukneš a hotovo ale zase stím nemužeš jezdit furt musíš stím do pneuservisu pokud se nepletu je to tak akorát na dojetí kam potřebuješ  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| martanc |
Zaslal: ne listopad 16, 2008 1:43 pm |
|
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
Nick napsal: Hoj,tak já sice duplex nemám nevypadá to zle ale na saxo ych si to nedal,jinak s rezervou to neřeš kup si ten sprej když pichneš tak to tam foukneš a hotovo ale zase stím nemužeš jezdit furt musíš stím do pneuservisu pokud se nepletu je to tak akorát na dojetí kam potřebuješ  nepleteš se je to sice podle druhu toho spreje ale většinou je to maximálně desítky kilometrů. Ale pokud budete někde stát v noci a dešti tak je to rozhodně lepší než měnit kolo. Já mam v plánu si ho pořídit i když mam pod autem rezervu |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
| Návrat nahoru |
|
| dyk77 |
Zaslal: po listopad 17, 2008 9:40 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Jen malá vsuvka. Jízda bez rezervy je v rozporu s vyhláškou, nejedná-li se o vozy jimž byla udělena výjimka. Pokud se přesto tak rozhodneš, doporučuji kvalitní opravárenskou sadu, která je předepsána místo rezervy právě pro vozy jimž byla výjimka udělena , tedy přinejmenším náhradní ventilek s montážním klíčkem na jeho demontáž, lepidlo a kompresor na 12V.
Místo sprejů se kterými nemám zkušenost se k opravárenské sadě dodávají tekutá lepidla v 500ml lahvi, která se aplikují tak, že se kolo zastaví ventilkem dolů, vyšroubuje se ventilek, lepidlo se otvorem pro ventilek nalije do pneumatiky, našroubuje se ventilek, nahustí se kolo kompresorem a vyjede se rychlostí max 80km/h , čímž dojde k rovnoměrnému rozlití na vnitřku pneumatiky a ucpání netěsnosti. Lepidlo je tzv. na dojetí. Mělo by se s takto opravenou pneu dojet do nejbližšího pneuservisu a nechat pneu odborně opravit. Lepidlo nezajistí zalepení větší díry např. proražením, tzn. pokud budeš mít v kole pořádnou skobu, připrav si raději tel. číslo na nějakou assistent službu ( ABA ), která Ti pomůže v nouzi.
Lepidlo je v podobě řídké tekutiny, která na vzduchu velmi rychle vulkanizuje. Barvou, zápachem i tím jak vypadá po vytvrzení, bych lepidlo přirovnal Chemoprenu, ovšem reakce na vzduchu je úžasně rychlá, což po rozlití lepidla na vnitřku pneu, zaručuje rychlé vytěsnění.
Lepidlo jsem kupoval v Mercedesu, je to originální díl pro Smart tzv. SADA OPRAVAÁRENSKÁ kód Q0007300V003000000. Obsahem vystačuje i na lepení rozměrnějších pneumatik, čehož bych se u spreje bál, protože se mi jeví akorát tak na bezpečné lepení jízdních kol, ale nemám s tím zkušenost.
Obrázek lepidla s plnící trubičkou - prodejné jako komplet za 668,-Kč

Ještě jsem si vzpomněl na jeden prvek, který vozím v autě a měl by být schopný opravit pneu.
V sadě je vrták, jehla, lepidlo a lepící tyčinky. POkud je v pneu např. hřebík, musíme ho odstranit, vrtákem se upraví tvar díry po hřebíku pro vložení tyčinky. Aplikuje se lepidlo na místo kde je díra. Jehlou se natlačí tyčinka do díry a tyčinka se zastřihne.

|
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
| Návrat nahoru |
|
| Nick |
Zaslal: po listopad 17, 2008 11:33 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Jo toak to je super aspoň jsem chytřejší zase,tak já bych to viděl zustat u rezervy  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| martanc |
Zaslal: po listopad 17, 2008 2:19 pm |
|
|
|
|
Nick napsal: Jo toak to je super aspoň jsem chytřejší zase,tak já bych to viděl zustat u rezervy  no ono to je asi nejlepší ale asi pořídím pro jistotu i sprej protože nikdy nevíš co ti znemožní přezutí, já sem například včera v garáži přezouval na zimní a leví přední kolo mi nešlo zaboha sundat povedlo se nám to až tak po hodině a to ještě ve dvou drželo tam jak přivařený takže kdybych ho někde pýchnul tak bych ho asi stejně nevyměnil takže kdyby se mi to náhodou ještě někdy stalo tak radši sebou budu vozit ten sprei abych alespoň mohl dojet |
|
| Návrat nahoru |
|
| gordon SVK |
Zaslal: po listopad 17, 2008 3:49 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
martanc napsal: no ono to je asi nejlepší ale asi pořídím pro jistotu i sprej protože nikdy nevíš co ti znemožní přezutí, já sem například včera v garáži přezouval na zimní a leví přední kolo mi nešlo zaboha sundat povedlo se nám to až tak po hodině a to ještě ve dvou drželo tam jak přivařený takže kdybych ho někde pýchnul tak bych ho asi stejně nevyměnil takže kdyby se mi to náhodou ještě někdy stalo tak radši sebou budu vozit ten sprei abych alespoň mohl dojet
jj poznam keby som nemal po ruke aj riadne kladivo tak ani za boha ho nedam dole  |
_________________ 1.4 VTS so saxo polepem

|
|
| Návrat nahoru |
|
| martanc |
Zaslal: po listopad 17, 2008 4:15 pm |
|
|
|
|
gordon SVK napsal: martanc napsal: no ono to je asi nejlepší ale asi pořídím pro jistotu i sprej protože nikdy nevíš co ti znemožní přezutí, já sem například včera v garáži přezouval na zimní a leví přední kolo mi nešlo zaboha sundat povedlo se nám to až tak po hodině a to ještě ve dvou drželo tam jak přivařený takže kdybych ho někde pýchnul tak bych ho asi stejně nevyměnil takže kdyby se mi to náhodou ještě někdy stalo tak radši sebou budu vozit ten sprei abych alespoň mohl dojet
jj poznam keby som nemal po ruke aj riadne kladivo tak ani za boha ho nedam dole  mně to ale celkem překvapilo stim se se setkal poprvé. Proto nebudu nic riskovat a k rezervě přikoupim sprej protože kladivo se mi vozit nechce  |
|
| Návrat nahoru |
|
| dyk77 |
Zaslal: po listopad 17, 2008 11:54 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
| Ale hus s kladivem. Jde to docela snadno sundat tim zpusobem, ze se povoli trochu vsechny srouby na kole ( zustanou dotazeny jen rukou bez pouziti nastroje ) a udela se kratka jizda. Fakt staci kousek popojet na jednicku , popripade behem popojizdeni udelat par pohybu s volantem a ono se to uvolni. Kdyz se to dela opatrne, nic se tim nezkazi. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
| Návrat nahoru |
|
|
|