| Autor |
Zpráva |
|
| jaakuk |
Zaslal: út říjen 28, 2008 10:21 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
|
| Návrat nahoru |
|
| blesk65 |
Zaslal: st říjen 29, 2008 1:05 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
to auto ma vic jak 126tis nalitano pocitej tak kolem 210tis a to by bylo dobre,zkontrolovat rizeni zvednout kola na predku a zjistit vuli na rizeni,
zkontroluj kapalinu v chladici jestli tam neni olej [kazde masne oko naznacuje problem]
pokud bude rikat prodejce ze menil rozvodak tak se ho zeptej proc kdyz to ma tak malo najeto a vyzaduj predlozeni faktury za provedenou praci jinak kdyz si to udela clovek sam doma tak pada zaruka
dej si pozor na volnobeh kdyz budou vysoke otacky tak na to upozorni prodavajiciho
[vysoke otacky by mely prozradit ze auto uz je vybehane a ridici jednotka si zvedne ot aby plynule bezel ]
po koupi te ceka vymena naplni, |
_________________ [img]http://photo.uloziste.com/?fotka=7fa229cb80ecc106.jpg&d=r933eb6d0887973f&size=3[/img] |
|
| Návrat nahoru |
|
| blesk65 |
Zaslal: st říjen 29, 2008 1:11 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
jestli tak ja mam saxo z roku 2000 bila barva vts 1.6 8v snizeny o 40 mm
sibr novejsi model zimni kola, v origo stavu za 68tis mozna sleva |
_________________ [img]http://photo.uloziste.com/?fotka=7fa229cb80ecc106.jpg&d=r933eb6d0887973f&size=3[/img] |
|
| Návrat nahoru |
|
| lakinooo |
Zaslal: st říjen 29, 2008 1:25 pm |
|
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
| No na tie rozvody je jednoducha odpoved, lebo ma viac ako 10 rokov. ( vymena je odporucana), Mi to pripada, ze je to cele striekane. Po 12 rokoch by taky lesk malo len tazko, a ani trosku nie je obuchana kapota. Ten motorovy priestor je humus. Kazdy drziak hrdzavy... Ked to cely zivot behalo po rakusku tak to bude aj od spodu divocina. Moje narazniky maju aj cierne nenalakovane casti. Toto ich ma cele modre. Cize to asi tiez nie je origo. Ale na prvy pohlad lestenka. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Lukes.2002 |
Zaslal: st říjen 29, 2008 2:24 pm |
|
|
|
některý rady jsou k zakousnutí. Udaje o ujetých km jsou naprosto irelevantní...dulezitý je stav auta a ne stav počítadla km. K těm rozvodum...jestli to má 126 000 km tak tam rozvodák už nový dávno musí být takže to mě přijde uplně z cesty....další věc že rozvodák se mění také co 5 let takže v ideálním případě by tam měl být aspon už třetí v pořadí...takže otázka proč měnil je zcesty.
Aznovu opakuju....Saxo VTS se nekupuje v perfektním stavu protože takový kousky neexistují...je třeba počítat s prvotními náklady ve výšši minimálně 20 000 czk...mnohdy víc.... není to Fabie...Je to sportovní auto staré 12 let....
musíte se probudit ze snu...prostě jít do bazru...kouknout , projet ,podívat se do čeho je třeba investovat a odvest domu a ne chodit od auta k autu a hledat nebourané v super stavu - to si rovnou muzete koupit předplatné do MHD na celý život a určitě dostanete slevu!! |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
| Návrat nahoru |
|
| blesk65 |
Zaslal: st říjen 29, 2008 3:18 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Lukes.2002 napsal: některý rady jsou k zakousnutí. Udaje o ujetých km jsou naprosto irelevantní...dulezitý je stav auta a ne stav počítadla km. K těm rozvodum...jestli to má 126 000 km tak tam rozvodák už nový dávno musí být takže to mě přijde uplně z cesty....další věc že rozvodák se mění také co 5 let takže v ideálním případě by tam měl být aspon už třetí v pořadí...takže otázka proč měnil je zcest
musíte se probudit ze snu...prostě jít do bazru...kouknout , projet ,podívat se do čeho je třeba investovat a odvest domu a ne chodit od auta k autu a hledat nebourané v super stavu - to si rovnou muzete koupit předplatné do MHD na celý život a určitě dostanete slevu!!
ted ses ukazal jako odbornik místo toho abys mu ukazal ze se da cena podstatne srazit tak mu tady vykladas vlastni zkusenosti ktere mu moc nepomohou
z nasranost mas za 1
projev za 3 slabota
na poctu ujetych km zalezi vic nez bys myslel,ten borec nerikal ze uz s vts ma zkusenosti tak jak muze poznat jizdni vlastnosti,to auto je nizka trida jak on pozna ze to servo jde jak ma nebo ze rizeni uz nema neco za sebou jak pozna ze motor neztraci vykon atd
a z tim rozvodakem mam pravdu ja az budes nohama na zemi tak zjistis ze malo komu se chce nechavat vymenovat sada,u nas to stoji nejakou tu tisicovku ale v rakousku je to jinsi klada a mladi se do takove investice nehrnou |
|
| Návrat nahoru |
|
| beniro |
Zaslal: st říjen 29, 2008 3:31 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
ja suhlasim s Lukes.2002....
treba ukazat bazarnikovi chyby a zjednat z ceny, ak to chce predat, tak znizi
ijst tam s niekym kto sa vyzna do VTS, alebo aspon vseobecne do aut
rozvody by som menil vzdy, to ze niekto povie, ze boli menene, nic neznamena,
brzdy a podvozok si kazdy ajtak upgraduje,
capy a ostatne casti podvozku tak isto pri vymene tlmicov (su to iba drobne)
tie auta su uz dnes za smiesne ceny, a nie 300t ako volakedy |
_________________ VTS, STI |
|
| Návrat nahoru |
|
| blesk65 |
Zaslal: st říjen 29, 2008 3:34 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
[quote="Lukes.2002"]některý rady jsou k zakousnutí.
z mych zkusenosti[ne domenek par rozvodaku sem uz menil ] se meni u aut globalne receno od 120tis do 150tis takze co
ale fakt me to fascinuje ze poznas ze jsou na tom motoru davany silnejsi pruziny to bych pak tvuj nazor na castejsi vymenu bral |
|
| Návrat nahoru |
|
| Lukes.2002 |
Zaslal: st říjen 29, 2008 3:44 pm |
|
|
|
ok...jsi super odborník a jiní než ty nemají pravdu....jel jsem v tolika saxexh že to na rukou naspočítám...sám mám saxo druhý....jezdím v nich pátým rokem...ale jasně...měn si rozvodák kdy ty chceš...třeba až po 12-ti letech...je to rozumná volba
Já mu řekl názor který mám když se po bazarových saxexh pohybuju už nějáký ten rok...ale klído...uvidíme kolik lidí co má se saxem tolik zkušeností s tebou bude souhlasit a kolik se mnou  |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
|
| Návrat nahoru |
|
| lakinooo |
Zaslal: st říjen 29, 2008 3:55 pm |
|
|
|
|
Rozvodak sa meni kazdych 120 tis alebo 10 rokov a nie 5. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| vtsko |
Zaslal: st říjen 29, 2008 4:15 pm |
|
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
lakinooo napsal:
Rozvodak sa meni kazdych 120 tis alebo 10 rokov a nie 5.
zalezi,ako casto a kde auto pouzivas...ci mesto alebo mimo mesta...aj v knihe je ked je jazda castejsie po meste,tak po 60tich tis.,mimo mesta 120 tis. ale kazdeho vec,kedy si meni.Na mojom bolo ze vraj pri 100 a dal som ho menit ked malo 138tis. km |
_________________ Saxik 1.6 16V VTS
r.v. 2002, 125,5ps
vaha prazdneho auta 920kg
http://saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=3547&postdays=0&postorder=asc&start=0 |
|
| Návrat nahoru |
|
| lakinooo |
Zaslal: st říjen 29, 2008 6:07 pm |
|
|
|
|
vtsko napsal:
zalezi,ako casto a kde auto pouzivas...ci mesto alebo mimo mesta...aj v knihe je ked je jazda castejsie po meste,tak po 60tich tis.,mimo mesta 120 tis. ale kazdeho vec,kedy si meni.Na mojom bolo ze vraj pri 100 a dal som ho menit ked malo 138tis. km[/quote]
No ja od novoti chodim na Berlingu do Citroenu, teraz ma 2 roky 115 tis km. Nikdy sa ma nepytali, ci chodim po meste, alebo na dlhe vzdialenosti. V knizke mam napisane 120 tis/10 rokov. Teraz mi ho budu menit... Inak servisaci v Citroene maju taky papier ( nadavaju mu gama udrzba) a tam je presne rozpisane co treba skontrolovat, co menit ( vzdy ho dostanem vypisany). A tiez sa tam neuvaza kde auto jazdi, v akych podmienkach. Si nemyslim, ze sa motor inak toci v meste, alebo na dialnici. Je to len odrb na penazenku.... |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| jaakuk |
Zaslal: st říjen 29, 2008 8:29 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
| Děkuji za rady. Je mi jasné že věci typu náplně,čepy,rozvody a jiné se mění automaticky bez ohledu na tvrzení prodejce. Měl jsem na mysli něco specialního VTSáckýho. Mimochodem byl jsem se na ňho kouknout z blízka a taková leštěnka to neni sem tam nějaký ten šrám, šťouch, rezlý střední díl, vyjeté kotouče apod. Jen mě překvapila nová tyč na řízení a tvrdí Alu 15" ale jsou tam 14". Pls jaké jsou origo 14" nebo 15". |
_________________ zatim 1.0 ale pasu po VTS,VTR |
|
| Návrat nahoru |
|
| Barth3Z |
Zaslal: st říjen 29, 2008 8:35 pm |
|
|
|
Anonymní
|
origo su aj 14" aj 15" zalezi podla mna od vybavy 15" sa davali tusim len na 16V takze tak |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Lukes.2002 |
Zaslal: st říjen 29, 2008 11:20 pm |
|
|
|
lakinooo napsal: vtsko napsal:
zalezi,ako casto a kde auto pouzivas...ci mesto alebo mimo mesta...aj v knihe je ked je jazda castejsie po meste,tak po 60tich tis.,mimo mesta 120 tis. ale kazdeho vec,kedy si meni.Na mojom bolo ze vraj pri 100 a dal som ho menit ked malo 138tis. km
No ja od novoti chodim na Berlingu do Citroenu, teraz ma 2 roky 115 tis km. Nikdy sa ma nepytali, ci chodim po meste, alebo na dlhe vzdialenosti. V knizke mam napisane 120 tis/10 rokov. Teraz mi ho budu menit... Inak servisaci v Citroene maju taky papier ( nadavaju mu gama udrzba) a tam je presne rozpisane co treba skontrolovat, co menit ( vzdy ho dostanem vypisany). A tiez sa tam neuvaza kde auto jazdi, v akych podmienkach. Si nemyslim, ze sa motor inak toci v meste, alebo na dialnici. Je to len odrb na penazenku....
Srovnávat atmosferický benzín a přeplnovanou naftu není uplně ideální ... jinak i kdyby to bylo co deset let nebo 120 000 km tak je pořád otázka "proč jste měnily tak brzy rozvodový řemen?" uplně mimo.
jinak moderní auta který si servisní interval vypočítávají sami ten rozdíl mezi dálničním provozem a městským pocitjí vyrazně a mezi dvěma kontrolami může být rozdíl i 10 000 km...tak jako u nových mercedesů takže rozdíl tam bude a velký....hlavně díky krátkým trasám a podobně.
a než do mě přes SZ začne někdo rýt že nepomáhám ... tohle téma se tu opakuje desetkrát do roka. stačilo asi dvě minuty hledání (to je mířené k zakladateli tématu a i tem co podle nich blbě radím) a výsledek je bud tady http://www.saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=3540
nebo tady
http://www.saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=4090 |
|
| Návrat nahoru |
|
|
|