punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Prodám H4-ky Silvestar, Diademky

Autor Zpráva

<  Nákup/Prodej  ~  Prodám H4-ky Silvestar, Diademky

trafikant
Zaslal: st únor 14, 2007 12:14 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 26. 05. 2006 Příspěvky: 165 Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Dejvy, když děláš takový speci foto, musíš u digitálu vypnout automatické vyvážení bílé, jinak se foťák snaží různě tónovaný světlo reprodukovat jako bílé. Wink

Zaslal: st únor 14, 2007 7:13 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 05. 2006 Příspěvky: 1299 Bydliště: Olomouc
no, fotil sem to na manual, ale ta bila se asi vyrovnava porad. Ale jak chces v noci nastavit podle neceho bilou, kdyz je tma? Smile

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Ghofig
Zaslal: st únor 14, 2007 8:12 am Odpovědět s citátem
Site Admin Založen: 04. 11. 2006 Příspěvky: 682 Bydliště: Kroměříž
To Lukes: no ve fotacich se trosku vyznam, ale nejde ani tak o fotak, jako i o monitor, na kterem to sledujes. Na dobrem LCDcku rozdil poznas, ale na CRT monitoru nemas sanci. Na treti fotce rozdil opravdu patrny je, kdyz se podivas poradne, ale stejne zachytit to fotakem je znacne problematicke.

To zalezi na te vyvazeni bile a to uz je pro dave_m:

Vyvazeni bile si muzes pripravit predem. Pokud tvuj fotak umi manualni kalibraci bile, tak vem cisty bily papir, nejake prihodne svetlo a podle toho to nakalibruj. Je to asi nejjistejsi, jelikoz ty prednstavene rezimy jako zarovka, zarivka, denni svetlo atd nejsou vzdy nejstastnejsi. Kazdopadne na takove foceni stativ a vsechno na manual. Na fotaku by teoreticky nemelo byt nic automativky, jelikoz to pak udela bordel, protoze to zaostri pokazde jinak.

Snad vse tak nejak ve zkratce, co jsem chtel Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger ICQ
dave_m
Zaslal: st únor 14, 2007 8:41 am Odpovědět s citátem
ghofig napsal:

no, zaostreni a tak bylo manualni. Ale ta bila fakt nejde. Podle jakyho svetla to chces vyvazit? Jedine podle svetel, ale to by ukazovalo jen rozdil mezi nimi a ne to, jak to sviti "nasemu oku". Mel sem bodovy mereni, tak to asi nastavilo bilou porad stejne, pac sem miril do tmy. Ale zase Canon S50 nema tak dobrou optiku, jako treba ty 12-ti ZOOMovy dela Sad

Ghofig
Zaslal: st únor 14, 2007 9:34 am Odpovědět s citátem
dave_m napsal:
ghofig napsal:

No stejne si myslim, ze je vicemene blbost to fotit, jelikoz kazdy ma nejaky jiny monitor. Na LCDcku byl nejaky rozdil patrny, ale jak uz jsem psal CRT to nema sanci vykreslit. Jinak myslim si, ze nejlepsi je stejne se mrknout osobne. Fotit to nema cenu:-)

A jeste k tomu. Ze je to ultrazoom, to jeste neznamena, ze je tam dobra optika. Podle me dobra optika je treba Carl Zeis a to je vetsinou tak kolem 5ti nasobneho opt zoomu. Carl Zeis dela ultrazoomy jen vyjimecne. Asi hlavne proto, ze od 10ti nasobneho optickeho zoomu se uz projevuje opticke zkresleni a tam uz ti nepomuze ani dobra optika. Projevuji se tam zakony fyziky, se kterymi nic neudelame Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger ICQ
Ritchma
Zaslal: st únor 14, 2007 10:10 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
Teda takhle v noci když to svítí tak sou ty mračítka stejně hnusný jako přes den Laughing Laughing Laughing Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
dave_m
Zaslal: st únor 14, 2007 10:26 am Odpovědět s citátem
jen si rypej Wink ... mel sem otevrenou kapotu, tak to tak kolem dokola prosvita. Urcite to vypada porad lip jak ten stare cumak, cumaku Smile

trafikant
Zaslal: st únor 14, 2007 3:36 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 26. 05. 2006 Příspěvky: 165 Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Dejvy, Ty nemáš na klávesnici "r" ? Laughing Laughing Laughing

Zaslal: po únor 19, 2007 3:03 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
Tak kluci....mám ty žárovky H4 od osramu, typ cool blue, ale nejsou bohužel tak "modré" jako mám ted, takže se mi nehodí...jinak jsem je zkoušel a svití opravdu skvěle, ale mě to nesedí a nechám si své staré kvůli "barvě světla"...stáli mě obě dohromady 310 kč....kdyby náhodou někdo chtěl rád je pošlu někomu dál za 260 kč....tak se kdyžtak ozvěte....je zbytečný aby mi leželi v garáži.

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Ghofig
Zaslal: po únor 19, 2007 3:11 pm Odpovědět s citátem
Lukes.2002 napsal:
Tak kluci....mám ty žárovky H4 od osramu, typ cool blue, ale nejsou bohužel tak "modré" jako mám ted, takže se mi nehodí...jinak jsem je zkoušel a svití opravdu skvěle, ale mě to nesedí a nechám si své staré kvůli "barvě světla"...stáli mě obě dohromady 310 kč....kdyby náhodou někdo chtěl rád je pošlu někomu dál za 260 kč....tak se kdyžtak ozvěte....je zbytečný aby mi leželi v garáži.

Tos mohl rict zrovna, ze je nechces, kdyz jsi byl tu a ja jsem si je mohl nechat Laughing
Lukes.2002
Zaslal: po únor 19, 2007 8:42 pm Odpovědět s citátem
ghofig napsal:
Lukes.2002 napsal:

Tos mohl rict zrovna, ze je nechces, kdyz jsi byl tu a ja jsem si je mohl nechat Laughing

Ti je klidně pošlu za ty prachy:)

Ghofig
Zaslal: po únor 19, 2007 8:46 pm Odpovědět s citátem
Tak mi je posli:-)
Lukes.2002
Zaslal: po únor 19, 2007 9:08 pm Odpovědět s citátem
ghofig napsal:
Tak mi je posli:-)

Ok...a s prachama se potom domluvíme...Smile Hod mi tvoji adresu

dyk77
Zaslal: po únor 19, 2007 11:19 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Tak mám takové loupání v koleni, že se na mě Dave_M vykašlal s těma parkovačkama Confused

Jinak to focení barvy světel. Zkusil byh to být vámi nafotit z většího úhlu a ne stát přímo proti ohnisku, kde to nejvíc oslňuje Wink

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lukes.2002
Zaslal: po únor 19, 2007 11:21 pm Odpovědět s citátem
dyk77 napsal:
Tak mám takové loupání v koleni, že se na mě Dave_M vykašlal s těma parkovačkama Confused

Jinak to focení barvy světel. Zkusil byh to být vámi nafotit z většího úhlu a ne stát přímo proti ohnisku, kde to nejvíc oslňuje Wink

Ne ne nevykašlal...mluvil jsem s ním v sobotu a ještě je nemá....jsou objednané neboj....ještě je ani on v ruce neměl....

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 4 z 5
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Přejdi na: