| Autor |
Zpráva |
< Servis ~ světla pro denní svícení |
| dave_m |
Zaslal: po leden 22, 2007 5:24 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
| v tomto pripade bych na auto nejaky smejdy radsi nedaval... |
_________________ bývalé VTS 16V, 2001, 1/4 mile za 15.85s, max na 2 km 189 km/h, max GPS 201 km/h

|
|
| Návrat nahoru |
|
| dyk77 |
Zaslal: po leden 22, 2007 10:24 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
dave_m napsal: dyku, rekl bych, ze je taky potreba byt videt a ne usetrit. Kdyztak si nekdo nejdete praci a spocitejte si, jestli se vam vyplati kupovat novy svetla za dva litry, aby ste usetrili za prasknuty zarovky, ktery tak ci onak prasknou. Jestli to chcete na machrovani, tak to reknete rovnou  Navratnost je pry po 60.000 km (viz odkaz vyse), takze kvuli usetreni urcite ne.
tak hluboko jsem ještě neklesnul, abych nevěděl, že je důležitý být viděn. Měl jsem na mysli podžhavení žárovky jen o pár procent. Už si ze školy přesně nepamatuju detaily, ale žárovka je velmi choulostivá na výši napětí. Pokud překročíš jmenovité napětí např. o 10% zkrátš životnost žárovky na 50%. Myslím, že to funguje i obráceně. Nastavil bych odporem napětí na žárovce tak aby ještě slušně svítila, ale večer by sis prostě už tolik neposvítil. Když použiješ nějaké kvalitní žárovky co dávají o XX% světla navíc, můžeš si dovolit snížit svítivost o XX% a bude Ti svítit jako normální žárovka a zároveň budeš šetřit.
Mimochodem dnes mi po 4 letech ježdění praskla první žárovka. Pravda jezdil jsem mezi tím asi 3/4 roku na nějaký posr... rádoby xenony, který šly hned do háje, takže lze započítat u výše zmíněných žárovek jen zhruba 3 roky provozu. Byly to ještě origo od Citroenu pod značkou Osram, takže tyhle baňky doporučuju a nesvítily špatně.
PS - svítil jsem pořád i před schválením nového silničního zákona a nalítal jsem s nimi určitě tak 25.000Km |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
| Návrat nahoru |
|
| trafikant |
Zaslal: po leden 22, 2007 11:51 pm |
|
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Adler napsal: hele myslim ze celkem zbytecnost ne ? ... prznit predek auta nejakyma svetlama navic ?
No jo Tobě je hej, ale já s tou litrovou koloběžkou jsem vděčnej za každej ušetřenej watt na výkonu motoru a 100W a 12W už je přece rozdíl  |
_________________ SAXO 1.0i 1999 modrá je dobrá |
|
| Návrat nahoru |
|
| dyk77 |
Zaslal: út leden 23, 2007 12:16 am |
|
|
|
Hele neubírej. 6W je sice minimum pro jedno světlo, ale raději počítej tu horší variantu 16W na světlo, takže 2x16=32. Stejně mi přijde 70W zanedbatelných, ten altík stejně pořád něco vyrábí, to abych se bál si pustit i rádio
Už jsi někdy zkoušel jet plnej kotel a zhasnout světla? absolutně nic se nezmění. To platí i pro motorku nebo fichtla, maximálně klesnou trochu volnoběžný otáčky , ale za jízdy to nejde poznat. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
| Návrat nahoru |
|
| Lukes.2002 |
Zaslal: út leden 23, 2007 12:24 am |
|
|
|
dyk77 napsal: Hele neubírej. 6W je sice minimum pro jedno světlo, ale raději počítej tu horší variantu 16W na světlo, takže 2x16=32. Stejně mi přijde 70W zanedbatelných, ten altík stejně pořád něco vyrábí, to abych se bál si pustit i rádio
Už jsi někdy zkoušel jet plnej kotel a zhasnout světla? absolutně nic se nezmění. To platí i pro motorku nebo fichtla, maximálně klesnou trochu volnoběžný otáčky , ale za jízdy to nejde poznat.
Mě se líbí na dieslovy když začnu stahovat obě okýnka zaraz tak jak se změní zvuk motoru jako by ho někdo přiškrtil....je to celkem sranda:) |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
| Návrat nahoru |
|
| dyk77 |
Zaslal: út leden 23, 2007 12:35 am |
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
| trafikant |
Zaslal: út leden 23, 2007 8:57 am |
|
|
|
SAXOKLUBÁK
|
[quote="dyk77"]Hele neubírej. 6W je sice minimum pro jedno světlo, ale raději počítej tu horší variantu 16W na světlo, takže 2x16=32. Stejně mi přijde 70W zanedbatelných, ten altík stejně pořád něco vyrábí, to abych se bál si pustit i rádio
To sice máš pravdu, ale se stoupajícím proudovým zatížením alternátoru klade větší odpor a na jeho překonání musí motor víc máknout. Jde vo suchý z nosu, ale před časem se tady dokonce smrtelně vážně řešilo že autoanténa má velký aerodynamický odpor a brzdí vůz.
P.S. Když pustíš autorádio tak nahlas, že odebírá 70W, tak už jsi hluchej mrtvej dyk  |
_________________ SAXO 1.0i 1999 modrá je dobrá |
|
| Návrat nahoru |
|
| dyk77 |
Zaslal: út leden 23, 2007 9:52 am |
|
|
|
Já vim moc dobře co to dělá, když se zatěžuje alternátor dělám na elektrárně elektrikáře kua, takže vim jak synchronní stoje pracujou, co potřebujou atd. ( též praxe jako dispečer elektrovelínu pro výrobu el. energie ), ale jak píšeš Ty, jde v případě auta a nějakých 70W navíc "vo suchý z nosu", takže bych v rámci úspory paliva vůbec nějaká denní světla neřešil. Ten altík má za jízdy větší otáčky než motor, takže zvýšený odpor stíhá překonat i svou setrvačností. Zkrátka když zhasneš světla , vůbec se to na spotřebě a na výkonu neprojeví, respektive nedá se to poznat a ten kdo by cítil kopanec do zad při zhasnutí světel, tak má něco špatně.
S tím rádiem to byl samozřejmě trochu vtip. Světla pro den bych řešil v rámci úspory, která spočívá v nákupu nových žárovek. Nicméně kvalitní žárovky vydrží dost dlouho ( mě 25.000Km ) a kde máš napsáno, že během té doby Ti neodejdou také samotná denní světla. Pak budeš mít díry v nárazníku a stejná už třeba ani neseženeš, tak dáš jiná, no to bude fušařina .
Kašlat na světýlka, je to akorát problém na víc, můj stávající názor  |
|
| Návrat nahoru |
|
| FajnThomas |
Zaslal: út leden 23, 2007 3:52 pm |
|
|
|
SAXOKLUBÁK
|
1. Ještě sem to nstih.
2. Já jezdim naloženej a s lehkou nohou je to mírně poznat, když tam pustim světla. Sice mímímírně. ale znat to je.
3. Jak kdo chce tunit, já osobně tunim užitkově, takže o nich uvažuji - neznamená to za každou cenu, na to nemám, ale až to uvidim, popřemejšlim. |
_________________ Fajnthomas |
|
| Návrat nahoru |
|
| Ghofig |
Zaslal: út leden 23, 2007 5:35 pm |
|
|
Site Admin
|
| Pripadne mi to zbytecne. Davat policajtum dalsi duvod, aby prudili. Myslim, ze to nema cenu a nejhoris je prece srazka s blbcem a kdyz ho oblecete do uniformy, tak asi vite, jak to pak vypada |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Lukes.2002 |
Zaslal: út leden 23, 2007 5:46 pm |
|
|
|
ghofig napsal: Pripadne mi to zbytecne. Davat policajtum dalsi duvod, aby prudili. Myslim, ze to nema cenu a nejhoris je prece srazka s blbcem a kdyz ho oblecete do uniformy, tak asi vite, jak to pak vypada
No nemám rád policajty o nic víc než ty ale ty doby kdy policajti nevěděli co jsou světla pro denní svícení je už dávno pryč....už to není taková novinka....ted už problémy s policisty nejsou..... |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
| Návrat nahoru |
|
| FajnThomas |
Zaslal: so leden 27, 2007 3:39 pm |
|
|
|
SAXOKLUBÁK
|
světla pro denní svícení : za 440, na prodejně, mají obdélník, budou mít i kulatý, mají i další drobnosti v cenách pro socky . Nechci dělat reklamu.
stránka firmy je
www.autohpz.cz
mají tam pouze seznam, příští týden bude mít i ty kulaté, |
_________________ Fajnthomas |
|
| Návrat nahoru |
|
| martanc |
Zaslal: st leden 31, 2007 5:37 pm |
|
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
nevim mne to pride jako dalsi vec navic i kdiz zase to setri zarovky a hlavne bych nezapomnel zapinat svetla protoze by se zapli samy ale ten kdo tam ma mlhovky uz tam misto nema  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| wenca30 |
Zaslal: ne únor 04, 2007 10:32 pm |
|
|
|
SAXOKLUBÁK
|
chlapi,tak jsem si přečetl vaše názory.....a nevím.. ano či ne?
ale asi se na to vykašlu,a vrtat do narazníku nic nebudu!!!
co se týka úspory,mně šlo v prvé řadě o šetření LED diod na palubovce!
žárovky jy neřeším...5 let a ješte jsem neměnil!
ale dík za názory |
|
|
| Návrat nahoru |
|
|
|